What I ate in London

Gezond eten op een citytrip, wat een gekkenpraat! Op mijn vakanties kies ik niet zozeer voor de beste maaltijden maar eerder voor wat ik op de locatie zou kunnen eten dat elders niet te verkrijgen is. De lokale specialiteiten kunnen proeven en nieuwe smaken ontdekken, dat is waar vakanties om draaien voor mij. Als het nu nog eens hoogstaande maaltijden waren, zou het gecategoriseerd kunnen worden onder een gastronomische ontdekkingstocht. Maar het zijn veelal ongezonde toch fijne snacks die mijn aandacht trekken. Londen was hier geen uitzondering op. De foto’s zijn op chronologische volgorde wat gelijk staat aan geen volgorde.

Voor mijn vertrek had ik online enkele aanraders opgezocht. Het merendeel at ik op de eerste dag wat ertoe leidde dat ik geen avondeten meer nodig had. De eerste dag propte ik mezelf vol met suiker onder de vorm van een milkshake, crodough en ijs. Deze drie specialiteiten vond ik terug in een lijst onder Must-eats in London, dusja dan kon ik niet anders dan ze te eten in Londen. Het is erg handig dat de zaken dermate beroemd zijn en mee met de tijd dat ze een eigen website met hun heerlijkheden hebben.

Molly’s Bakery (450 Kingsland Road), een uiterst schattige zaak met plaats voor hooguit dertig gasten, is bekend om diens Freakshakes. Milkshakes met alles erop en eraan wat je maar kunt bedenken. Er staan een handvol varianten op het menu waaronder chocolade. Deze bestaat uit kleine chocolade versiering, knetterchocolade, chocoladepasta, een karamel koekje, vanille ijs en slagroom. Ik vergeet sowieso nog enkele ingrediënten, maar geloof me als ik zeg dat het een heerlijkheid op aarde en een natte droom voor elke zoetekauw is.

Rinkoffs (224 Jubilee Street), een verstopte bakkerij gelegen buiten het centrum, is waar de mensen komen om Crodoughs te halen. Een Crodough is een combinatie van croissant en donut. Het donutaspect komt terug in de bereidingswijze van frituren voor hoogte en laagjes effect. Hierna wordt het gevuld met onder andere crème, chocolade of citroen. Er zijn diverse soorten Crodoughs, maar uiteraard bestelde ik de Oreo Cheesecake Crodough: roomkaas met verkruimelde Oreos en gedipt in Oreo kruimel. De smakenmengeling van romig, zoet en zuur tegelijk is een aparte vullende ervaring.

Gelupo (7 Archer Street), een blauwe gelaterie te vinden in een Soho-zijstraat, biedt je de meest pure ijs-ervaring. De smaken worden ontwikkeld door henzelf om de klant van een smaaksensatie te voorzien. Uit de lange lijst van smaken probeerde ik Fresh Mint Stracciatella en eerlijk waar het is een van de meest eerlijke muntsmaken die ik al heb geproefd. En ik ben niet eens een liefhebber van dergelijke smaken.

De tweede dag heb ik ook niet bepaald stilgezeten. Aangezien ik de hele dag aan het wandelen was, dacht ik me een aantal lekkernijen wel te kunnen veroorloven.

Scoop (53 Brewer Street), een zaak die zowel warm gebak als ijs serveert en vaak tezamen, heeft een veganistisch donker chocoladeijs dat bovenop een warme brownie gegeten kan worden. Het ijs De zaak is zo-zo. Het is niet verkeerd maar net te duur geprijsd voor wat je krijgt.

In Chinatown (Soho) uit een willekeurige Aziatisch restaurant haalde ik voor het eerst in mijn leven een bubbletea. De uitverkoren smaak was perzik met honing en tapiocaballetjes. Ik had ongeveer een idee hoe bubbelthee zou smaken, maar het haalde het niet bij de dikke zoete smoothie die ik kreeg en de occasionele tapioca die mijn rietje blokeerde. Ik vind het een lekkere  drank maar lijkt me wel mogelijks gevaarlijk.

Verder in Chinatown bij een bakkerij dat Bake op zijn luifel had staan, kocht ik drie items: een Red Bean Paste Bread met crusty top met een vulling van rode bonen, Green Tea Red Bean Bread dat identiek als de normale red bean smaakt en Wife Cake gevuld met amandelpasta. Deze laatste was zeer lekker en voedzaam.

Amorino (41 Old Compton Street), de Italiaanse gelaterie waar ze aan de gang gaan met een spatel in de plaats van met een ijsschep, was verrassend genoeg nog open om 12 uur ’s avonds. Hier kreeg ik mijn eerste bloemig sorbetijs in de veganistische smaak limoen & basilicum. Het smaakteam geeft je citrus op een tintelende maar verfrissende wijze.

De enige avondmaaltijd die ik nuttigde in Londen kwam van Chipotle (Charing Cross Road). Een van de Youtubers [Humerusfitness] die ik al een hele tijd volg, is verzot op deze keten. Het is puur toeval geweest dat ik er langsliep en er zo achterkwam dat er drie vestigingen van deze keten in Londen huizen.
Mijn eerste Chipotle burrito was een smakelijke veganistisch opgesteld met bruine rijst, zwarte bonen , paprika’s, sla, zeer goede guacamole en pittig gekruid.

De enige maaltijd die ik niet goed viel waren de noodles van Chozen noodles aan St. Pancras station. De noodles vond ik al een verdachte vorm hebben, maar het was de saus waar ik best misselijk van werd. Later die dag als laatste Londense snack at ik nog een fruitscone en een chocolademelk bij Patisserie Valerie gesitueerd in het Internationale station zelf.

Weet jij nog een Londense eet-aanrader?

4 gedachtes over “What I ate in London

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s