Sweetheart Chocolate Chip Almond Cookies

Sweetheart Chocolate Chip Almond Cookies (1)Sweetheart Chocolate Chip Almond Cookies (2)Sweetheart Chocolate Chip Almond Cookies (3)

Lieflijke koekjes uitermate geschikt om uit te delen of geheel voor jezelf te houden. Het opvallende aan deze koekjes is dat je de vorm pas uitdrukt na het bakproces. Als basis recept heb ik NESTLÉ® TOLL HOUSE® CHOCOLATE CHIP COOKIE HEARTS gebruikt en deze lichtjes aangepast aan wat mijn voorraadkast te bieden had, wat minstens een halvering inhoudt. Mijn koekjes lijken niet op degene zichtbaar in de foto van Nestlé maar de smaak zit goed. Het zoete van de stukjes pure chocolade en de bijt van de noten tezamen in een beslag dat zowel stevig is als zacht en eerder een cakestructuur heeft dat niet brokkelt.

Tijdens het bakproces had ik constant het idee dat het beslag net iets aan de loperige kant was en de koekjes in de oven er nog niet stevig en gaar genoeg uitzagen, maar dat zorgt juist voor een zachte koek. Ga dus vooral niet over de 22 minuten baktijd (deze koekjes waren 20 minuten lang in de oven gebakken). Het is trouwens van belang dat de hartvormige koekjesuitsnijder een hoogte heeft van minstens 2,5 cm omdat de koekjes nog een aantal millimeters rijzen onder invloed van ovenhitte. Uit de gebruikte hoeveelheden kon ik zo’n 12 koekjes snijden. Er was inderdaad overschot aan koek, maar dat werd eveneens probleemloos opgegeten.

Sweetheart Chocolate Chip Almond Cookies (4)


Sweetheart Chocolate Chip Almond Cookies

Ingrediënten

330 g bloem zelfrijzend bloem (10,5/4  cups )
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
80 g zachte boter (1/2 cup of 1 stick)
125 g suiker: half witte en half bruine suiker (3/4 cup)
1/2 tl vanille extract
2 eieren
170 g chocoladechips (1 cup)
45 g gehakte amandelnoten (1/2 cup)

Verwarm de oven op 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier
Meng in grote kom het zelfrijzend bloem, bakpoeder, zout, suiker, chocoladechips en noten. Vermeng in een andere kom de zachte boter, vanille extract en eieren. Breng het geheel van vloeibare ingrediënten samen bij de droge en mix. Spreid het beslag uit op de bakplaat tot een grote platte koek met een hoogte van ongeveer 1 cm.
Bak in de oven gedurende 18 tot 22 minuten tot het goudbruin oogt. Laat het minstens 10 minuten afkoelen vooraleer er koekjes uit te snijden. Laat de uitgesneden koekjes compleet afkoelen op een rooster.


Nutritionele informatie (per 100 gram):

3532 kcal (406 kcal/100 g) 870
160,8 g vet (18,5 g/100 g)
14 g vezels (1,6 g/100 g)

Bevat gluten, lactose en ei


Smakelijk

8 gedachtes over “Sweetheart Chocolate Chip Almond Cookies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s