Greek Buckwheat Salad

image

image

image

Met de langere dagen en de hogere temperaturen wil je niet uren in de keuken zwoegen. Een type gerecht dat snel klaar is en tevens vaak een van de gezondste zijn salades. Ik spreek over de groente rijke salades en niet degene verstopt onder liters saus. Ik hutste op een avond in een oogwenk een milde zoete salade met een Grieks accent in elkaar.
Onlangs moest ik het avondeten voorzien. Ik had al iets in gedachten, maar toen merkte ik de met restjes gevulde koelkast op. Restjesvoer, maar dat hoeft zeker niet saai of onsmakelijk te zijn.

In de voorraadkast had ik nog boekweit staan. Hoewel het lijkt op een graansoort als amarant is boekweit echter een zaad. Ik kocht het destijds aan omdat ik er nog nooit eerder mee had gewerkt en het een veelgebruikt glutenvrij product is.
Het groen werd handigerwijs voorzien door Albert Heijn in de vorm van een slamengeling bestaande uit batavia sla, radicchio en gele wortel voor smaak en kleur. Voor de rest heb ik gezocht naar geschikte verrijkingen voor de salade met een Griekse smaak in mijn achterhoofd.


Griekse boekweit salade

Voor 2 personen
125 g boekweit
150 g gemengde salade
Halve komkommer
20 zwarte olijven
150 g mais
125 g geitenkaas spread
Olijfolie
Zwarte peper
Honing

Kook de boekweit 10-20 minuten. Ondertussen snijd de komkommer en olijven in kwartjes. Meng de salade met de gesneden groenten, mais en geitenkaas. Voeg olijfolie, peper en honing toe naar smaak. Serveer de salade tezamen met de boekweit.


Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s