Rawvegan No Bake Brownies

Rawvegan No Bake Brownies (1)Rawvegan No Bake Brownies (2)Rawvegan No Bake Brownies (3)

Wat doe je als je nog niet wilt slapen maar je huisgenoten wel. Je kunt moeilijk de oven nog aanzetten en het hele huis laten ruiken naar vers gebak, want dan kan niemand meer slapen. Het antwoord is no bake: geen gebruik van de oven nodig.

Gebaseerd op het recept van Minimalistbaker “NO BAKE VEGAN BROWNIES WITH CHOCOLATE GANACHE“, die ik steeds vaker raadpleeg de laatste tijd, maakte ik Rawvegan No Bake Brownies. Weliswaar zonder de ganache.
De rijke chocolade brownies zijn gemaakt van onbewerkte ingrediënten en tevens vrij van lactose en gluten. Ze smaken zoet, niet eens zo verschillend van brownies en vullen goed. De cacao nibs en ruw gehakte walnoten zijn een welkome toevoeging want ze geven een fijne crunchiness aan de brownies. Bewaar de brownies best in de koelkast of in een container.

Uit pure noodzaak heb ik andere ratio’s aan noten gebruikt. Ik heb meestal wel noten in huis maar niet de gevraagde specifieke hoeveelheden. Uiteraard is de ene noot niet de andere maar uit no-bake-gemak zag ik noten als een algemene term. Daarnaast had ik niet het gewenste gewicht aan dadels, waardoor ik heb moeten compenseren met rozijnen om de nodige zoetheid en kleverigheid te verkrijgen voor stevige brownies. De hoeveelheid aan cacaopoeder lijkt trouwens erg veel en dat is het ook zeker, absoluut niet niezen tijdens het maken van dit recept, waardoor ik van mening ben dat 40 g cacaopoeder ruim voldoende had geweest.


Rawvegan No Bake Brownies

50 g walnoten + 10 g ruw gehakte walnoten + 7 g topping
75 g cashewnoten
20 g amandelen
60 g rauwe cacaopoeder
200 g dadels
100 g rozijnen
2 el cacao nibs + 1 el topping
1/4 tl zeezout

Maal de 50 g walnoten, 75 g cashewnoten en 20 g amandelen fijn. Meng er de cacaopoeder en zout doorheen. Blender de dadels en rozijnen tot kleine stukken. Vermeng de notenmengeling met de dadels en rozijnenmix tot je een goed gemengde massa krijgt.

Rol de ruw gehakte walnoten en cacaonibs door. Spreid de brownie mix uit over een vel bakpapier en vorm een platte rechthoek. Leg een stuk bakpapier langs de bovenzijde voor het rollen om het kleven tegen te gaan. Plaats het gedurende 10-15 minuten in de koelkast vooraleer het in 12 stukken te snijden.
Versier met de overige walnoten en cacao nibs.


Smakelijk

2 gedachtes over “Rawvegan No Bake Brownies

  1. My Linh zegt:

    Wow, dit is nog makkelijker dan gewone brownies! En ze zien er ook nog eens heerlijk uit. Is de bite van de brownies uiteindelijk ook wat kleverig? Of is dat na koelen niet meer zo.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s