No Bake Coconut Pie

Vegan Glutenfree Coconut Pie (1)Vegan Glutenfree Coconut Pie (2)Vegan Glutenfree Coconut Pie (3)

Liefhebbers van kokos kunnen hun hart ophalen met deze kokostaart! De veganistische taart is een en al kokossmaak van de basis tot de vulling en topping. Bovendien is het makkelijk te maken, beter nog zelfs zonder oven en vrij van lactose en gluten.

Weeral eens probeerde ik een heerlijk uitziend recept van writingtemptations, namelijk haar Coconut Cheesecake, met hier en daar een tweak.
Aangezien ik geen glutenvrije koekjes in huis had, googlede ik wat rond en kwam ik terecht op een no bake basis gemaakt van simpelweg drie ingrediënten, waaronder kokosrasp die ik wel in de voorraadkast had liggen.
De vulling is op basis van kokosmelk wat niet zwaar doorsmaakt en een lichte jelly textuur heeft. Ik heb ietsje gerommeld met de hoeveelheden door wat suikergrammen weg te halen en door het maismeel-gehalte te reduceren omdat ik meer vegetarische gelatine in een portie had zitten dan vereist was.
Om het veganistisch te houden heb ik geen gelatine gebruikt maar wel Sainsbury’s Vegetarian Gel Sachets, wat zes porties van 6,5 g bevat en werkt aan de hand van de volgende ingrediënten: Dextrose, Gelling Agents( Carrageenan, Carob Gum), Acidity Regulators(Potassium Chloride, Calcium Acetate).
Als bakvorm heb ik een 16 cm doorsnede rond cakeblik gebruikt.
Serveer de taart met fruit ten voordele van de presentatie en voor een friszure toets.

Vegan Glutenfree Coconut Pie


Kokostaart

Ingrediënten basis
65 g kokosrasp
25 g poedersuiker
30 g veganistische boter

Ingrediënten vulling
400 ml kokosmelk
100 g witte suiker
25 g maïszetmeel (maizena)
6,5 g vegetarische gelatine

Mix de kokosrasp met de poedersuiker in een schaal en roer er de boter doorheen met gebruik van een vork tot je een korrelige textuur verkrijgt. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een ingevette bakvorm. Laat de bodem stevig worden in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Meng in een steelpan de kokosmelk met de suiker, maiszetmeel en vegetarisch gelatine. Laat het gedurende een minuut koken onder constant roeren zodat de gelatine zijn werk kan doen. De vloeistof zal onder invloed van de warmte indikken en weerstand bieden. Haal de pan van het vuur en blijf nog een minuut roeren zodat het lichtjes kan afkoelen vooraleer in de bakvorm te gieten. Versier met kokosrasp of andere en plaats de taart minstens 3 uur in de koelkast om stevig te worden.


Smakelijk

6 gedachtes over “No Bake Coconut Pie

 1. My Linh zegt:

  Ik vind het zo leuk dat je mijn recept hebt geprobeerd! Heb je ook wel eens agar-agar geprobeerd? Het is vegetarisch en bevat geen toevoegingen (is gemaakt van een plant). Ik vind jouw versie er echt mooi uit zien. De gebroken witte bodem staat de spierwitte cheesecake heel goed.

  Like

  • Jasmine zegt:

   Haha gebroken ^^ Dacht eigenlijk oh dit vulling deel ligt niet goed, ik zal het snel fixen O_o al te snel gestold en toen werd het erger -> bedek alles met kokosrasp 😛 Ik had wel een agar-agar maar dat was over de houdbaarheidsdatum voor ik het terugvond XD. Jij bedankt voor het delen!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s