Avocado & Egg Sandwich

Avocado & Egg Sandwich  (1)

Door een moment van pure improvisatie kwam ik op de volgende sandwich combinatie. De smeeuïgheid en frisheid van avocado samen met het gemak en dat beetje extra van een gebakken ei.

Met mate is het een gezonde lunch door aanbreng van eiwitten en enkelvoudige onverzadigde vetzuren (de gewenstere vetsoort). Je hoeft trouwens niet veel van deze sandwiches aangezien je vrij snel een verzadigend gevoel ervaart.

Ik heb mijn sandwiches vrij sober gehouden zodat je eerder de ware smaken zou proeven in tegenstelling tot allerlei toevoegingen. Sommige mensen strooien graag zout over hun avocado en ei, maar ik laat dat altijd achterwege. Enkel peper maal ik er graag over. Het brood is ook onbesmeerd aangezien avocado al een vette vrucht is en het ei is gebakken met zonnebloemolie. Om de trend van diverse texturen te behouden heb ik de hamburgerbroodjes/sandwiches getoast en ze waren fijn genoeg al voorzien van sesamzaadjes. Mijn extra daad aan het brood was de het hart erin vormen met een koekjessnijder na het toast-proces.

Avocado & Egg Sandwich  (2)


Avocado & Egg Sandwich

Ingrediënten

4 sandwiches
2 avocado’s
3 grote eieren
zonnebloemolie
peper

Kluts de eieren en voeg peper toe naar believen. Verhit een grote koekenpan en vet in met zonnebloemolie. Bak de omelet op een gemiddeld hoog vuur. Eenmaal gebakken, laat de omelet volledig afkoelen. Snijd het brood doormidden en toast beide helften.
Halveer de avocado’s en snij verticale repen. Lepel voorzichtig de repen uit de schil. Beleg het brood.


Bevat gluten, sesam en ei. Vrij van lactose.


Smakelijk

7 gedachtes over “Avocado & Egg Sandwich

  1. Olivia zegt:

    Zoiets wilde ik toevallig maken vanochtend maar m’n avocado’s waren overrijp *huil* En een tijdje terug waren ze nog helemaal niet rijp toen ik ze wilden gebruiken. WHYYYY. Voortaan maar de eetrijpe avocado’s kopen :p Het ziet er wel heel lekker uit *.*

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s