Vegan Apple Sauce Cinnamon Pancakes

Vegan Cinnamon Apple Pancakes (10)Vegan Cinnamon Apple Pancakes (11)

Zachte veganistische pancakes met de warme smaak van kaneel en appel. Geschikt voor lactose-intoleranten en vrij van soja. Het is een makkelijk en eenvoudig recept  zodat je snel je honger kunt stillen.

Van een eerder baksel had ik nog appelmoes over, appelmoes gebruiken is een manier om ei te vervangen in een bakrecept, en daar moest ik natuurlijk nog iets mee doen. Na wat gegoogle en wat gegoochel maakte ik grote, hoge pancakes die zacht zijn en lekker voor zowel bij het ontbijt als dessert.

Uit de hoeveelheden kun je ongeveer 10 pancakes bakken. Serveertip: ahornsiroop, heleboel ahornsiroop en stukjes verse appel.

Vegan Cinnamon Apple Pancakes (12)


Veganistische Appelmoes-Kaneel Pancakes

Ingrediënten

330 g (2 cups + 1/3 cup) bloem
4 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1/4 tl baksoda
1 eetl kaneel
320 g (1 cup + 1/2 cup) appelmoes
200 ml (1 cup) water
1/4 tl vanille extract
1 tl appelcider azijn

In een grote beslagkom meng alle droge ingrediënten bij elkaar. Voeg nu de overige vochtige ingrediënten toe en mix zodat er geen klonten te bespeuren zijn. Verhit een koekenpan, vet deze in en zet het vuur lager tot middelhoog. Giet een gewenste hoeveelheid in de koekenpan en bak de pancake. Draai de pancake om zodra er aan de bovenkant luchtbubbels doorkomen en de onderkant een goudbruine kleur vertoont.


Bevat gluten. Vrij van lactose en ei.


Smakelijk

10 gedachtes over “Vegan Apple Sauce Cinnamon Pancakes

 1. Florentine zegt:

  Oops ik kwam er net achter dat ik al veel te lang niet meer op je blog heb geweest! En dat terwijl je altijd zulke leuke dingen post! Wat een heerlijk receptje is dit! Ga het zeker snel een keer maken.
  Veel liefs!! Florentine

  Like

 2. My Linh zegt:

  My gosh, apple-overload!!! yum. Ik ben gek op appel/kaneel. Het is misschien “boring”, maar het verveelt mij nooit. Also, MAPLE SYRUPP!!!! Ik verdrink mijn pannekoeken altijd in maple syrup haha… Is it bad? Yes. Do I care? Nope 😛

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s