No Bake Nutella Chocolate Mousse

Nutella Chocolate Mousse (1)Nutella Chocolate Mousse (3)

Iemand stuurde mij heel subtiel een weblink door met een opsomming van heerlijk uitziende Nutella recepten. De ene nog zoeter als de andere. Mijn oog viel op het meest simpele uitziende Nutella no bake. Een rijke chocomousse van zeer weinig ingrediënten op basis van volle room en natuurlijk die typische hazelnoot-chocolade smaak van Nutella. Het is uitstekend als romig dessert op feesten, zeker als het gedecoreerd wordt met bijvoorbeeld chocolade dragees en caconibs.

Het is van uiterst belang om niet te lang op te kloppen want dan krijg je in de plaats van een homogene chocomousse juist een afscheiding van water-en vet gedeeltes aangezien Nutella een vettige spread is. Het is mogelijk om er een beetje instant koffiepoeder aan toe te voegen aangezien deze de chocoladesmaak ondersteunt.
De chocomousse is geschikt om te vervoeren en op bestemming terug in de koeling te plaatsen.

Nutella Chocolate Mousse (2)


Nutella Chocolademousse

Ingredienten

250 ml (1 cup) volle room
155 g (1/2 cup) nutella
Optioneel 1/4 tl instant koffie

Klop de room op tot het een slagroomconsistentie krijgt. Met een elektrische mixer duurt het ongeveer 5 minuten. Voeg de nutella toe en eventueel de instant koffie en vermeng alles tot je een kleur te zien krijgt, dit neemt hooguit 1 minuut in beslag. Klop hierna nog maximum 1 minuut.
Laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast maar liefst 4 uur lang.


Vrij van gluten en ei. Bevat Lactose.


Smakelijk

5 gedachtes over “No Bake Nutella Chocolate Mousse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s