Italian Sun-dried Tomato & Herb Bread

Italian Sun-dried Tomato & Herb Bread (1)Italian Sun-dried Tomato & Herb Bread (2)

Als er een soort van uitdagend bakkerijgebak is voor mij dan is het vooral brood. Dit komt oftewel licht ongaar of knoerdhard uit de oven, maar niet deze keer! Een zacht aromatisch brood met een stevige bodem, geheel veganistisch (lactosevrij), dat perfect gegeten kan worden bij soep of alleenstaand. Op zich is er geen boter of margarine nodig bij dit brood aangezien het voldoende olie bevat, maar een rijke kruidenboter smaakt er niet slecht bij.

In het kader van restjeverwerking struikelde ik over het recept voor Italian Sun-dried Tomato & Herb Bread komende van een lid van Jamie Oliver’s forum. Ik had namelijk nog een geopende halve pot zongedroogde tomaten op olie en een halve versnipperde ui. Het Italiaanse brood had voor mijn gevoel nog gekruider mogen zijn met onder andere Italiaanse kruidenmix (basilicum) en knoflook, maar daar kom je pas achter eenmaal geproefd.


Italian Sun-dried Tomato & Herb Bread (3)


Italiaans Zongedroogde Tomaten & Kruidenbrood

Ingrediënten

650 g tarwebloem
2 tl zout
2 el witte suiker
14 g gedroogde gist
5 zongedroogde fijngesneden tomaten
75 g zongedroogde gesneden tomaten
8 el olie uit de pot
200ml warme sojamelk
200ml warm water
1 fijngesneden kleine ui
Verse rozemarijn ter afwerking

Vermeng de bloem, zout en suiker en maak een kuiltje in het midden. Mix de gist in de warme sojamelk en giet in het kuiltje. Voeg het warme water en olie toe en kneed er de tomaten en ui grondig doorheen. Dit kan zo’n vijftien minuten innemen tot er een elastisch en egale deegbal wordt bekomen.

Plaats de deegbal in een kom en bedek met een warme, vochtige doek om te laten rijzen voor twee uur op een warme plek. Geef de deegbal een broodvorm en plaats het op een bakplaat met bakpapier. Maak enkele insneden in de top en stuif er wat meel overheen. Laat het weer rijzen onder een warme, vochtige doek gedurende 45-60 minuten. Bak het brood zo’n 45 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C. Laat het afkoelen op een rooster.


Bevat gluten. Vrij van lactose en ei.


Smakelijk

2 gedachtes over “Italian Sun-dried Tomato & Herb Bread

  1. My Linh zegt:

    Dit ziet er ZO lekker uit. Ik ben gek op vers brood en dol op zongedroogde tomaten icm italiaanse kruiden 😀 Looks so good. Wat goed dat je de uitdaging aan gegaan bent; blijkt het toch niet zo’n grote uitdaging te zijn als je dacht 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s