Vegan Almond& Spice Duo Cookies

Almond Pumpkin Spice Duo Cookies (1)Almond Pumpkin Spice Duo Cookies (2)Warme en suikerige amandel koekjes die er net zo fijn uitzien als dat ze smaken! Halverwege december vorig jaar verscheen het recept Almond Pumpkin Spice Duo Cookies op de blog writingtemptations. Al sindsdien wist ik dat ik dit recept moest en zou maken. Het bevat alle elementen waar ik van houd in een koekje: noten, chocoladesmaak en warme kruiden.

Aangezien ik nooit echt enig probleem heb ondervonden met de recepten van My linh, die wonder boven wonder merendeel van de tijd zelfs in de smaak vallen bij de rest van de familie, heb ik haast geen wijzigen gemaakt. De enige twee veranderingen die ik deed, was omwille van het veganistische aspect dat ik wou toepassen. Het ei heb ik ingewisseld voor 2 tl bakpoeder, 1 tl olie en 2 tl water. De boter en bakvet heb ik omgewisseld voor veganistische boter. Daarnaast heb ik natuurlijk al haar handige baktips trouw opgevolgd: het koekdeeg minstens 3 uur laten koelen (best overnacht maar zoveel geduld heb ik niet) en een siliconenmat gebruiken zodat er dikke koekjes uit de oven komen.

Ik ben aan het proberen om deze vakantie eindelijk eens de artikelen te schrijven die ik al lang als concept op de computer heb staan. Dus het is zeer goed mogelijk dat je foto’s van Instagram terugziet van weken geleden of opeens een product verschijnt dat ik een jaar geleden in een shoplog heb laten zien.

Almond Pumpkin Spice Duo Cookies (3)


Amandel& kruid duo koekjes

Ingrediënten

115 g veganistische boter
100 g suiker
80 g bruine suiker
2 tl bakpoeder
1 tl zonnebloemolie
2 tl water
150 g zelfrijzend bakmeel
1 tl baksoda
¼ tl zout
1½ el pompoenkruiden of koekkruiden
½ el cacaopoeder
1 tl amandel extract
120 g amandelstukken

Neem twee grote mengkommen. Mix in een van de kommen de boter, suikers, bakpoeder, baksoda, zout, zelfrijzend bloem, zonnebloemolie en water. Halveer en breng de helft van het mengsel over in de andere kom.
Voeg aan een kom toe: pompoenkruiden, 60 g van de amandelstukjes en cacao poeder. Voeg aan de andere kom toe: amandel extract en 60 g van de amandelstukjes. Laat het deeg (de twee kommen) minstens 3 uur rusten in de koelkast. Maak van elk deeg kleine pingpong balletjes en puzzel elk amandelbol met een kruidbol tot een gezamenlijke koek. In een voorverwarmde oven van 200 C op een bakplaat met siliconenmat, bak de koekjes gedurende 10 minuten. Laat ze nog twee minuten afkoelen vooraleer op een rooster over te brengen.


Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s