Glutenvrije Chocolade Koekjes

Soft & Chewy Gluten Free Chocolate Chip Cookie (1)Soft & Chewy Gluten Free Chocolate Chip Cookie (4)Soft & Chewy Gluten Free Chocolate Chip Cookie (3)

Knisperige, chewy chocolade, lactosevrije en bovenal glutenvrije koekjes! Als ik op zoek ben naar een aangepast veganistische of glutenvrij recept dan kom ik meestal terecht op de Minimalistbaker. Een blog toegewijd aan het bakken van lekkere zaken met weinig ingredienten die zowel goed geuren als goed smaken.

De koekjes hebben enkel zeven ingrediënten nodig, waaronder glutenvrij bakmeel maar de koekjes hebben niet die specifieke glutenvrije smaak. Je zou ze kunnen laten proeven en niemand zou doorhebben dat ze glutenvrij waren (waarschijnlijk wel afhankelijk van de bakmix die je gebruikt). Ik heb gebruik gemaakt van Schar’s bakmix. Ik zou willen proberen om de koekjes ook ei-vrij te maken maar er is iets zeer tricky aan een recept dat zowel geen gluten als ei bevat, want dit zijn beide ingrediënten die zorgen voor binding.

Wat bijkomstige informatie over wat ik precies heb gedaan bij de stappen. De schaal heb ik vijf uur lang bedekt met een theedoek in de koelkast. Het is van groot belang om ruimte te laten op de bakplaat tussen de koekjes aangezien het deeg enorm uitspreidt in de oven. De koekjes blijven vrij bleek van kleur, zelfs de randen verkleuren amper. De beste baktijd voor mijn oven bleek 15 minuten te zijn in plaats van de maximum tijd die Minimalistbaker aangaf. Laat zeker de de koekjes minstens 5 minuten verder afkoelen zodat de boter vaster kan worden. De koekjes vind ik persoonlijk zelfs nog beter de dag erna.


Soft & Chewy Gluten Free Chocolate Chip Cookie (2)


Zachte & Chewy Glutenvrije Chocolate Chip Koekjes

Ingrediënten

112 g veganistische boter op kamertemperatuur (1/2 cup of 1 stick)
50 g witte suiker (1/4 cup)
110 g bruine suiker (1/2 cup)
1 tl vanille extract
1 ei
180 g glutenvrij bakmeel (1 cup + 2 el)
180 g chocoladechips (1 cup)

In een mengkom mix de boter en suiker. Voeg het ei en het vanille extract toe en mix nogmaals. Meng het glutenvrij bakmeel in delen erbij tot er een deeg-consistentie zichtbaar wordt. Roer de chocoladechips erdoor.
Bedek de kom en laat het gedurende 4-6 uur of overnacht rusten in de koelkast. Rol balletjes, ter grootte van een eetlepel, en plaats deze op een bakplaat met bakpapier met 5 cm ruimte tussen. Bak de koekjes gedurende 8-10 minuten in een voorverwarmde oven van 176 °C. De uiteindes moeten er steviger uitzien en licht verkleurd. Laat de koekjes compleet afkoelen.


Smakelijk

3 gedachtes over “Glutenvrije Chocolade Koekjes

  1. My Linh zegt:

    Yum, ook deze koekjes zien er heerlijk uit. Ik heb nog nooit veganistische boter gehad/gezien. Aangezien ik zie dat je dit vrij vaak gebruikt: Waar koop je dit? En waar is het van gemaakt?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s