Vegan Glutenfree Peanut Cookies

Vegan Erdnuss cookies (2)Vegan Erdnuss cookies (3)

Koekjes gebakken met kikkererwten en pindakaas!? Het kan en de koekjes die je ermee krijgt zijn zeer zacht van consistentie, haast deegachtig nog, smeuïg en rijk aan eiwitten. De chocoladestukjes voegen net dat beetje extra toe zodat je meer het koek idee krijgt. Ik had een bokaal kikkererwten achterin de kast ontdekt dat de datum naderde en vreemd genoeg had ik geen zin in hummus. Dus sloeg ik aan het googlen en kwam per toeval terecht op het recept Vegane Erdnuss Cookie van de Duitse blogster Veganmom.

Ik sprak mijn roestig Duits aan en met de hulp van weeral Google werden de eerste koekjes met pindakaas gemaakt die ik daadwerkelijk lekker vond. De proteïne koekjes, vanwege de kikkererwten [7,5g/100g] en pindakaas [21g/100g], zijn veganistisch dus lactosevrij en eivrij en daarbovenop ook nog eens glutenvrij en suikervrij.

Veganmom voegt nog een snufje zout toe aan haar beslag, maar aangezien ik Calve’s pindakaaspasta heb gebruikt [PINDA 85%, plantaardige olie (raapzaad, soja, volledig geharde palm), zout] vond ik een extra hoeveelheid zout toevoegen onnodig.
Het is trouwens niet nodig om ruimte te laten tussen de koekjes want ze groeien nauwelijks in de oven.

Vegan Erdnuss cookies (1)


Veganistische Pinda Koekjes

Ingrediënten

200 g kikkererwten uit glas
2 tl vanille extract
165 g pindakaaspasta, suikervrij
80 g ahornsiroop
1 tl bakpoeder
60 g chocoladestukjes, suikervrij

Giet de kikkererwten af en laat het vocht eruit druipen, eventueel afdeppen met een theedoek. Blend de kikkererwten of gebruik een staafmixer. Voeg het vanille extract, ahornsiroop en bakpoeder toe en blend nogmaals. Voeg de pindakaaspasta toe en roer tot je een kleverige goed gemixte massa hebt verkregen. Vermeng de chocoladestukjes door het beslag. Vorm met je handen kleine balletjes van het beslag en druk deze iets platter op een bakplaat met bakpapier. In een 180° C voorverwarmde oven laat de koekjes gedurende 10-15 minuten bakken.


Smakelijk

5 gedachtes over “Vegan Glutenfree Peanut Cookies

  1. My Linh zegt:

    Say WHUUTT kikkererwten in koekjes? Ik ben echt flabbergasted. Proef je die kikkererwten niet terug? Ik ben soms echt verbaasd over de vegan recepten die ik bij jou tegen kom. Een nieuwe wereld gaat voor mij open :O

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s