Maple Syrup Oatmeal Muffins

Maple Syrup Oatmeal Muffins (1)

Oh Canada! Het is al een heuse tijd geleden dat het Canada Day was en de dag zelf had ik ook al gemist, maar ik wou nog steeds iets speciaals bakken uit mijn voorliefde voor het land.

Denk Canada en dan denk je meteen aan ahornsiroop. Met dit als hoofdelement kwam ik via Google terecht op MAPLE AND BROWN SUGAR OATMEAL MUFFINS van Jenn “Mother Thyme”. Hier en daar heb ik wat verandert en de eenheden omgewisseld naar ons meetsysteem en zo eindigde ik uiteindelijk met stevige maar zachte, lichtzoete, bleke muffins vrij van lactose en ei. De smaak van ahornsiroop is aanwezig, hoewel het van mij sterker mocht zijn geweest. De muffins heb ik na 23 minuten uit de oven gehaald.

De veranderingen die ik heb toegepast: ik heb de helft aan havervlokken afgewogen aangezien ik met Quaker haver werkte en ik het idee heb dat Quaker meer vocht opneemt als goedkopere varianten. De amandelmelk heb ik vervangen door sojamelk vermits ik het eerste niet standaard in huis heb
Als laatste heb ik de topping weggelaten. De topping van ahornsiroop en havervlokken leek mij geen grote meerwaarde te hebben. Sowieso ben ik geen gigantisch topping persoon want het zijn in mijn gedachten vooral mooi uitziende calorieën.

Maple Syrup Oatmeal Muffins (2)


Ahornsiroop Havermuffins

Ingrediënten

240 g zelfrijzende bloem
15 g havervlokken
2 tl bakpoeder
1 el kaneel
1/2 tl zout
90 ml gesmolten kokosolie
100 ml sojamelk
1 tl vanille extract
40 g basterdsuiker
80 ml ahornsiroop

Vermeng alle droge ingrediënten in een mengkom: zelfrijzende bloem, havervlokken, bakpoeder, kaneel, bruine suiker en zout. Vermeng in een andere kom alle natte ingrediënten: kokosolie, sojamelk, vanille extract en ahornsiroop. Maak een kuiltje temidden van de droge ingrediënten en giet daar de inhoud van de andere kom in. Mix alles kort tot een homogeen beslag. Vul muffin vormen met het beslag en bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20-25 minuten.


Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s