Smaaktest: Best Blueberry Muffin

Blueberry Muffin Smaaktest Taste test

De beste bosbessenmuffin van Dublin!? Toen ik in Dublin was, kreeg ik het idee om de lekkerste bosbessenmuffin van de stad te vinden. Eentje waar je na een hap opeens de hele muffin ophebt en je naar meer snakt. In een week tijd heb ik zes diverse muffins geprobeerd om de goeien van de doorsnee te onderscheiden.

Er waren enkel twee criteria. Ten eerste moest de muffin afkomstig zijn van een keten zodat je op meerder plaatsen in Dublin zou kunnen genieten van de heerlijkheid. Ten tweede moest het om een grote muffin gaan. Ik wil geen muffins die zonder enige moeite in mijn handpalm kan vasthouden. Ze moeten minstens groter zijn als drie happen.

Blueberry Muffin Newgrange visitor center

6. Newgrange visitor center: Een zeer fabriekssmakende muffin met bitter weinig bosbessen die ik met een vergrootglas moest zoeken.

Blueberry Muffin Cuisine de France

5. Cuisine de France: Had citroenschil voor een lichte toets toegevoegd, dus een simpele traditionele bosbessenmuffin was het niet. Daarnaast bestond de topping uit zoete crumble maar aan de andere kant waren er wel voldoende bosbessen.

4. Starbucks: Een uiterst zoete muffin bekend om zijn omvang die een goede densiteit vertoonde maar tevens vettig was en niet bijzonder veel bosbessen in het beslag had zitten. Eveneens met crumble als topping.

Blueberry Muffin Insomnia

3. Insomnia: Dit is een tricky one. Er bestaan twee verschillende soorten Insomnia bosbessenmuffins. Degene die klein en in veel winkels worden verkocht en de reuzen die in de Insomnia restaurants verkrijgbaar zijn. Het is de vestiging die je moet hebben voor lichte en lekkere muffins. Er zitten niet veel bosbessen in een enkele muffin maar wel vlezige.

Blueberry Muffin The Natural Bakery, Mayor Str. Lower, Dublin

2. The Natural Bakery, Mayor Str. Lower, Dublin: Een lekkernij met een goed gebakken muffin top die knapperig is maar niet over-suikerachtig. De muffin is smaller maar hoger als de rest met een consistente smaak.

Blueberry Muffin Marks & Spencer's Food Hall

1. Marks & Spencer’s Food Hall: Een gigantische bosbessenmuffin met waarlijk veel kleine smaakvolle bessen en een verrassend vloeibaar bosbessenmix in het midden van de muffin.

Waar vind ik volgens jou de lekkerste bosbessenmuffin? En hoe smaakt die?

10 gedachtes over “Smaaktest: Best Blueberry Muffin

  1. My Linh zegt:

    Wowowow blueberry muffin overload! Ik ben gék op blueberry muffins. Die laatste ziet er inderdaad het lekkerst uit. Jammer dat die insomnia muffin weinig blueberries bevatte, ziet er namelijk ook góddelijk uit. Lekker dikke muffintop. PS: ik heb nu dus mega zin in een blueberry muffin gekregen -___-

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s