Double Chocolate Cherry Muffins

Double Chocolate Cherry Muffins (3)Double Chocolate Cherry Muffins (1)Kersen uit hert vriesvak, uit gemak al ontpit, en een tablet pure chocolade dat is vragen om iets te bakken. Met deze hoofdingrediënten in mijn zoekopdracht tuimelde ik op dit Double Chocolate Cherry Muffins recept. De zoetheid van zowel de warme chocolade als de lichtzure fijne kersen maken deze romige, zachte muffins perfect om eventjes na het bakken te eten. Ik vind ze zelfs lekkerder nog een beetje warm als afgekoeld en gestold de dag erop.

Aangezien ik het meeste al in huis had, heb ik niet veel aan het recept moeten veranderen. Enkel de zure room heb ik ingewisseld voor kookroom wat natuurlijk voor een andere smaak heeft gezorgd. En het amandelextract heb ik achterwege gelaten, omdat ik deze niet terugvond in mijn geordende (niet zo geordende rotzooi aan) kookspullen. Daarnaast heb ik alle cups-hoeveelheden afgewogen zodat ik het gewicht te weten kwam.

Double Chocolate Cherry Muffins (2)


Dubbele Chocolade Kersenmuffins

Ingrediënten

300 g zelfrijzende bloem (2 1/3 cups)
220 g suiker (1 1/4 cups)
25 g rauwe cacaopoeder (1/3 cup)
2 tl bakpoeder
1 tl baksoda
1/2 tl zout
200 ml kookroom (1 cup)
120 ml melk (1/2 cup)
65 ml zonnebloemolie (1/3 cup )
2 eieren
140 g ontpitte, gehakte kersen (1 1/2 cups)
120 g chocoladestukjes (1 cup)

Als je gebruik maakt van verse kersen, ontpit deze en snijd ze in kwartjes. Hak eveneens de chocolade in stukjes.
In een grote kom meng de droge ingrediënten met name de zelfrijzende bloem, suiker, cacao, bakpoeder, baksoda en zout. Vermeng in een andere kom de kookroom, melk, zonnebloemolie en eieren. Voeg de inhoud van de twee kommen samen en gooi er de kersen en chocoladestukjes bij. Roer nogmaals kort maar grondig. Giet Het beslag in (siliconen) muffin vormen of ingevet bakblik en bak de muffins 20 tot 30 minuten of tot ze gaar zijn, wanneer een satéprikker er schoon uitkomt.


Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s