Double Chocolate Chip Cookies

double-chocolate-chip-cookies-1

Een koekje waar mijn oma ons enorm mee verwende in Canada waren de Double Chocolate Chip Cookies. Zachte maar toch rijke smaakbommen van koeken. De naam dubbele chocolade komt van de overdosis aan chocolade die erin is verwerkt. Niet enkel ongezoete cacaopoeder maar ook een grote hoeveelheid aan pure chocolade stukjes.
Volgens mij zijn mijn grootouders echte chocolade fans, want zelfs nadat ik die twee hoeveelheden met 20% had verminderd, proefde je nog meer als voldoende chocolade. Het originele recept vroeg om 80 g cacaopoeder en 340 g chocoladestukjes.

Natuurlijk ben je vrij in welke chocolade je erdoor wilt gebruiken, maar puur is degene die ik het beste vind doorkomen in koekjes. Dit geldt ook voor de nootkeuze. Mijn oma gebruikt pecannoten terwijl ik enkel cashewnoten in huis had, maar beide zijn goed voor dit recept.
Ik heb trouwens ook een beetje geëxperimenteerd met mijn koekjes, want de helft heb ik zonder noten gebakken en de andere helft met. Daarnaast heb ik ook een veganistische variant op basis van kokosolie en en bakpoeder gemaakt, maar deze was geen succes. De twee niet-vega koeken heb ik laten proeven door meerdere mensen en degene met noten was de winnaar.

Ze had het recept meegegeven in de maateenheden milliliter en cups aangezien dat ze daarmee werken in Canada. Voor de gemakkelijkheid heb ik deze omgezet naar grammen.
Vergeet vooral niet de koekjes wat platter te maken op de bakplaat, want het is geen deeg dat uit zichzelf tot een koekjes vormt. Het recept geeft je ongeveer 45 koekjes/3 batches.


Dubbele Chocoladekoeken

Ingrediënten

180 g boter (3/4 cups)
180 g witte suiker (3/4 cups)
120 g bruine suiker (1/2 cups)
2 eieren
2 tl vanille extract (10 ml)
60 g cacaopoeder (1/2 cups)
340 g bloem (1 1/2 cups)
1/2 tl baksoda/natriumbicarbonaat
1/2 tl zout
200 g chocolade stukjes (1/2 cups)
250 g gehakte noten (1 cup)

Mix de zachte boter, suiker, eieren en vanille extract tezamen. Voeg er de cacao poeder, bloem, baksoda en zout aan toe. Kneed het koekjesdeeg tot je een stevige bal kan vormen. Rol er de chocoladestukjes en gehakte noten door.
Lijn een bakplaat met bakpapier. Rol kleine ballen ter grootte van een ping pong bal en druk deze lichtjes plat. Bak de koekjes gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C (356°F). De koekjes worden iets groter. Haal ze uit de oven en laat ze minstens 5 minuten afkoelen, vooraleer ze te verplaatsen op een bakrek zodat ze volledig kunnen afkoelen.


Smakelijk

10 gedachtes over “Double Chocolate Chip Cookies

 1. My Linh zegt:

  Yum, death by chocolate! De koekjes zien er inderdaad erg rijk (aan chocolade) uit. Jammer dat de vegan versie niet gelukt is, maar het is volgens mij ook wel erg moeilijk om echte “koeken” te krijgen zonder boter.

  Like

  • Jasmine zegt:

   Jah dat is het inderdaad. De smelttemperatuur en stollingsproces van oliën is toch erg verschillend. Met veganistische boter zou het denk ik wel lukken, dat is voor een volgend experiment.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s