Zandkoekjes

halloween-griezelkoekjes-cookies-1halloween-griezelkoekjes-cookies-2

Nog een aantal dagen te gaan en het is Halloween, normaalgesproken een (niet-nationale) feestdag die hier niet vergeten wordt. Echter door alle drukte en een zeer intensieve lesweek is het dit jaar aan de zeer late kant. Om toch de sfeer naar de blog te brengen, heb ik onlangs vlug wat zandkoekjes in elkaar geflanst.

Het recept dat ik ervoor heb gebruikt komt van Allerhande. Een andere samenstelling van ingrediënten als ik voorheen gebruikte, heeft gezorgd voor koekjes die romiger en minder korrelig uit de oven kwamen. En de goede dosering aan kaneel zorgt ervoor dat iedereen die er een kreeg meteen favoriet was. De koekjes kun je makkelijk tussen alle opdrachten door bereiden, vanwege de koeltijd die het deeg moet ondergaan. Daarbovenop is de baktijd van 12 minuten, zoals bij veel koekjes, kort waardoor je niet lang hoeft te wachten op resultaat. Wat ik tevens handig vond is dat de koekjes eenmaal uit de oven dusdanig hard waren dat ze makkelijk op een rek kunnen worden overgeplaatst.
Het glazuur heb ik eraf gelaten omdat wij hier thuis geen fan zijn van glazuur (behalve op roze koeken).

Doe jij iets speciaals op Halloween?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s