Pumpkin Pie

halloween-pumpkin-pie-1halloween-pumpkin-pie-2halloween-pumpkin-pie-3
halloween-pumpkin-pie-4

Al enige jaren probeer ik elke Halloween weer om een pompoentaart op tafel te brengen, maar telkens is het geen succes. De taarten die de oven verlaten zijn vaak niet gebonden, loperig of vertonen eerder een puddingconsistentie. Dit jaar heb ik de beste pompoentaart geserveerd!
Eentje die niet uit elkaar viel tijdens het snijden en bovendien een romige pompoensmaak vertoonde. De koekjesbodem met amandelmeel is als een rijke frangipane taartbodem.
Ik had nog mijn bedenkingen toen ik het mengsel van pompoenpuree en gecondenseerde melk in de vorm goot, aangezien dit allebei vloeibare ingrediënten waren. Niets is minder waar als we aan het smullen waren van het gebak.
Om het lot niet te tarten heb ik recept op de voet gevolgd met enige uitzondering de speculaaskruiden die vervangen werden door een huisgemaakte mix van pompoenkruiden.

Het recept komt uit de laatste Allerhande bedacht door Mil­juschka Wit­zen­hau­sens. Het is niet een van de goedkoopste recepten want het vereist amandelmeel en pompoenstukjes. Ik heb gebruik gemaakt van verse al voorgesneden pompoenstukjes uit de AH kookgemak afdeling in de plaats van de jaarlijkse diepvriesstukjes, dit heeft volgens mijn wetenschappelijk inzicht een groot effect op het vochtgehalte dat in het gebak wordt gebracht.
Het is ook niet een van de snelste recepten aangezien er twee voorbereidende stappen zijn als de koekjes verkruimelen, mengen en voorbakken en de pompoen kort laten koken vooraleer te pureren. Dan heb ik nog niet gesproken over de 90 minuten baktijd en de afkoeltijd van twee uur (hoewel deze ingekort kan worden tot 1,5 uur).
Maar dan heb je wel de beste pompoentaart!

Bak jij iets speciaal voor Halloween?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s