Vegan Banana & Bran Muffins

healthy-vegan-banana-sesame-bran-muffins-1healthy-vegan-banana-sesame-bran-muffins-2

Gezonde muffins rijk aan vezels, crunch en bovendien veganistisch. De muffins zijn verlaagd aan suiker en vet, lactosevrij en hebben banaan als ei-vervanger. De basis voor dit recept waren “Tarwekiemmuffins met bananen en pompoenpitten” waarbij ik de pompoenpitten heb vervangen door sesamzaad en de tarwekiemen verminderd in hoeveelheid aangezien ik er te weinig van in voorraad had.
De muffins voelen lichter aan dan dat ze bijten want vanwege de zemelen en sesamzaad doe je er best lang over en ervaar je tijdens het eten ook een verzadigingsgevoel. Ze krijgen een mooie bruine kleur, ook vanwege het gebruik van bruine basterdsuiker, waar de witte sesamzaad goed in opvalt.
Als je tien muffins maakt uit het beslag dan komt elke muffin ongeveer overeen met 238 kcal, wat dus aan de lage kant is voor een gebak als een muffin, 8,6 g vet; 5,1 g eiwit en 5,16 g aan vezels afkomstig van de tarwezemelen alleen per muffin.

healthy-vegan-banana-sesame-bran-muffins-3


Gezonde veganistische banaan & zemel muffins

Ingrediënten

100 g basterdsuiker
3 tl bakpoeder
110 g tarwezemelen
170 g bloem
50 g sesamzaad
3 bananen
5 el zonnebloemolie
160 ml sojamelk (of andere plantaardige melk)

Verwarm de oven op 200°C. In een grote beslagkom meng de droge ingrediënten: basterdsuiker, bakpoeder, tarwezemelen, bloem en sesamzaad. In een andere kom meng de natte ingrediënten. Mix eerst de bananen of prak deze fijn vooraleer de zonnebloemolie en sojamelk toe te voegen. Giet de natte inhoud bij de droge en roer tot het gemengd is maar niet te lang. Verdeel het beslag in (ingevette of siliconen) muffin vormen en bak deze gedurende 20 minuten. Laat de muffins minstens vijf minuten afkoelen.

Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s