Raw Vegan Zoodles

Raw vegan, een manier van eten waar niets wordt verwarmd en waar er vooral verse levensmiddelen worden gegeten. Eerder schreef ik hier al een artikel over “Food: Raw Vegan + 3X Nicecream Ideeën” omdat het mij dusdanig intrigeert. Het lijkt mij een eet-stijl waarin je moet groeien, waar veel tijd in kruipt en je toch de juiste keukentools moet bezitten om gevarieerde gerechten te kunnen eten.

Onlangs kocht ik een kleine groenten-spiraalsnijder bij Flying Target, dit voor het luttele bedrag van €3. In principe is het een grote puntenslijper maar dan voor groenten als courgette en wortel.

Instagram is een bron van gerecht ideeën, zeker met de juiste belichting en/of filters oogt het extra smakelijk. Raw vegan is zeker een categorie waar er veel gebruik gemaakt wordt van verschillende kleuren in een gerecht. Een van de soort gerechten wou ik al een tijd proberen en nu kon dat eindelijk met deze spiraalsnijder, het gerecht waar ik over spreek zijn Zoodles. Dat zijn spaghettislierten gemaakt van zucchini, oftewel in het Nederlands de courgette.

Meestal worden de zoodles samen met een romige saus gegeten, gemaakt van gepureerde avocado of tot moes gemalen cashewnoten. Ik maakte mijn zoodles met avocado en tomaat. Het eindresultaat was een rechterhand met kramp en een grote, gezonde kom zoodles.

Een tip voor degene die de uitdaging van dit raw vegan recept aangaan: lek de courgette na het snijden uit om minder vocht in het gerecht te brengen, gebruik twee avocado’s voor meer saus en voeg meer extraatjes toe. Trouwens, rauwe knoflook vraagt om een sterke maag!


Klik hier als je de video niet kunt bekijken


Zoodles met avocadosaus

Ingrediënten

Een courgette
Een geprakte avocado
Gemalen zwarte pepper
Citroensap
Een knoflookteen
Een tomaat
20 gram ongezouten notenmengeling


Ken jij Raw Vegan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s