Unboxing HelloFresh

Unboxing HelloFresh (1)

Is het een slim idee om dit op te rakelen, dat weet ik niet zeker maar ik vind wel dat het gedeeld mag worden. Onlangs hoorde ik het bedrijf Hello Fresh in een reclame (op de radio geloof ik) en het zo goed bevonden wordt. Elke keer als ik de bedrijfsnaam hoor, word ik herinnerd aan de chaos die het bedrijf mij had opgeleverd.

Het begon met een wedstrijd van Hello Fresh, een bedrijf dat maaltijden opmaakt en de ingrediënten ervoor aan huis levert, om een gratis box te winnen, hiervoor moest je je gsm nummer ingeven. Gedurende een tweetal weken kreeg ik een aantal anonieme telefoonoproepen, maar telkens wanneer ik niet bereikbaar was tot ik uiteindelijk eens opnam en het Hello Fresh bleek te zijn. Ze vroegen of ik interesse had om een box van hun gratis te proberen. De voorwaarden waren wel dat je minstens een tweede box moest bestellen maar deze goedkoper zou uitvallen. Het leek mij wel leuk om het een uit te proberen, aangezien het zo vaak in de media verscheen en het voor twee dozen best voordelig was op deze manier (ik word hier trouwens niet voor gesponsord, dit was op eigen initiatief). Na het nodige geregel ontving ik een proefdoos van HelloFresh.

Unboxing HelloFresh (2)Unboxing HelloFresh (3)

Unboxing HelloFresh


Klik hier als je de video niet kunt bekijken

Vegan Vegetables noodles (1)

Ten eerste kwam het niet op de datum waarop het aangegeven was. Ten tweede was het niet een vegetarische doos, terwijl ik deze wel had aangegeven. Ten derde was de inhoud niet voldoende om het aantal gerechten mee te maken.
Aangezien de recepten gebaseerd waren op dierlijke ingrediënten, heb ik deze niet gevolgd en zelf maar iets gekookt. Hiermee maakte ik meer maaltijden als drie door ook eigen ingrediënten te gebruiken.

Vegan Vegetables noodles (2)Vegan Vegetables noodles (3)
image
img_20160118_212348.jpgimg_20151228_151144.jpgimg_20151228_151044.jpg

Rijstcurry met cashewnoten


Klik hier als je de video niet kunt bekijken

Een poging wagen in de keuken om een curry gerecht te maken met overgebleven groenten van HelloFresh


Hierna kwam de echte problemen. Ik had na het kleine fiasco mijn mening gedeeld met een Nederlandse Hello Fresh medewerker waarna hij me benadrukte dat ze de veranderingen ging toepassen zodat de tweede doos, die verplicht gekocht moest worden, wel bevatte wat ik wou (geen vlees of vis) en dat ik nog een korting kreeg als vergoeding. Ik dacht dat hiermee alles geregeld was.
Uiteindelijk had ik de tweede doos uitgesteld maar kwam er de week erop toch een bezorger met een doos. Na een gesprek met de bezorger over alle problemen, nam hij zelf contact op met het bedrijf waarna de doos werd teruggestuurd en gelijk ook mijn adres van de lijst werd gehaald.

Ik kreeg dus onverwacht een onjuiste doos waarna er contact werd opgenomen met het bedrijf. Daarna kreeg ik een ongeplande doos waarvoor wel geld van mijn bankrekening werd gehaald. Ik herinner me nog dat ik twee keer heb gebeld en dat twee keer niet de gemaakte afspraken werden doorgegeven. Ik besef dat dit in het begin was dat Hello Fresh vanuit Nederland ook aan België leverde, maar de communicatie was gewoon niet goed en ik had ook mijn bedenkingen bij de geleverde doos.


Hebben jullie ervaring met Hello Fresh?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s