Vegan Halva-style Overnightoats

img_20161215_071300img_20161215_071240

Moet je snel de deur uit, maar je wilt absoluut het ontbijt niet overslaan want je hebt die energie nodig? Heb je al eens overnight oats geprobeerd?

Overnight oats is wanneer je havervlokken gedurende een paar uur laat weken in vloeistof als een (plantaardige) melk of water zodat deze het vocht kunnen opnemen en opzwellen. Hierdoor worden de havervlokken zacht genoeg om zonder te worden verwarmd, te kunnen eten. Het originele recept vond ik simpelweg op Google, maar heb het lichtjes aangepast naar de ingrediënten die ik in huis had.

Halva staat voor dessert, omdat het een zoete smaak krijgt van de notenboter hoewel het ook prima als ontbijt kan. Daarboven zit er ook chiazaad, ahornsiroop en kaneel in wat meer smaken en verschillende voedingstoffen aanbrengt. Combineer het met fruit om dit gezonde, lekkere ontbijt/dessert helemaal af te maken.

img_20161215_071232


Gezonde Overnightoats

Ingrediënten

120 g havervlokken
240 ml plantaardige drank (zoals sojamelk)
1 el pindakaas of tahini
1 el ahornsiroop
1 el chiazaad
1 tl gemalen kaneel

Meng in een ontbijtkom de havervlokken met de plantaardige drank. Roer er de pindakaas/tahini, ahornsiroop, chiazaad en gemalen kaneel door. Blijf roeren tot je een goed verdeeld mengsel krijgt. Laat het minstens 3 uur staan in de koelkast of overnacht.

Smakelijk

2 gedachtes over “Vegan Halva-style Overnightoats

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s