Vegan Chocolate Chip Cookies

Vegan Chocolate Chip cookies (1)Vegan Chocolate Chip cookies (2)Vegan Chocolate Chip cookies (3)
Het perfecte chewy, zoete en knapperige chocoladekoekje dat bovendien veganistisch is.

Onlangs was ik op zoek naar HET recept voor de perfecte veganistische chocolade chip koekje. Na een extensieve zoekopdracht op het grote web kwam, selecteerde ik twee recepten. Degene van Betty Crocker en van Whole Food. Ik probeerde beide recepten en liet mijn omgeving de twee verschillende koekjes proeven. Uiteindelijk won Betty Crocker de smaaktest.

Het recept paste ik nog een klein beetje aan vooraleer ik het een tweede keer maakte. Zo gebruikte ik iets minder zelfrijzende bloem en iets meer chocolade. Ook gebruikte ik de tweede keer 70% donkere chocolade (bevat 70% cacaobestanddelen). Het recept maakt 22 grote of 40 kleine koekjes. Alsnog zou ik het recept de volgende keer willen perfectioneren door iets meer bloem terug toe te voegen en iets minder chocolade: 360 gram bloem en 180 gram chocolade.

Vegan Chocolate Chip cookies (4)


Veganistische chocolade chip koekjes

Ingrediënten

200 g lactosevrije chocolade (1 1/3 cup)
370 g zelfrijzende bloem (2 1/3 cup)
90 g gesmolten kokosolie (2/3 cup)
130 g witte suiker (2/3 cup)
90 g bruine suiker (3/3 cup)
1 tl bakpoeder
1 tl baksoda
1/2 tl zout
2 tl vanille extract
115 ml plantaardige melk (1/2 cup)

Hak de chocolade in kleine stukjes. Meng in een kom alle droge ingredienten: zelfrijzende bloem, witte suiker, bruine suiker, bakpoeder, baksoda en zout. Voeg hierbij de natte ingredienten: kokosolie, vanille extract en plantaardige melk. Eenmaal je een samenhangend deeg hebt gekregen, rol er de chocolade stukjes door. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol kleine deegballetjes, leg dezze op de bakplaat met minstens 3 centimeter tussen elk en duw deze lichtjes plat. Bak gedurende 14 minuten op 175°C of 350 °F.

Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s