Wedstrijdinzending Tarte à moi

Veganistische worteltaart (1)Veganistische worteltaart (2)

Een maand geleden stuurde een vriendin van mij een link. Deze link verwees naar een wedstrijd van Tarte à moi, een artisanale bakkerij die levert aan de Belgische winkelketen Delhaize, waar ze op zoek waren naar nieuwe en lekkere taartrecepten gemaakt met Belgische ingrediënten.

Normaalgesproken neem ik niet deel aan wedstrijden waar je eerst iets moet voorbereiden, maar deze intrigeerde mij dermate dat ik mijn kans waagde.
Ik heb een week lang nagedacht welke taart ik zou willen maken en met welke ingrediënten zodanig dat het echt iets Belgisch was. Alvorens een beslissing te maken, heb ik eerst onderzoek gedaan naar wat Tarte à moi in hun assortiment al heeft zodat het niet iets gelijkaardigs zou zijn (research is key). Hierna ging ik de bekendste Belgisch landbouwproducten af: appelen, peren, witloof, aardbeien en chocolade (geen landbouwproduct, weet ik). Uiteindelijk viel mijn kwartje:”Waarom niet mijn veganistische worteltaart?!” Een taart die helemaal ‘mij’ is: veganistisch, lactosevrij en origineel vanwege het gebruik van zonnebloempitten.

Na een werkshift kocht ik Belgische wortelen en zonnebloempitten. Eenmaal thuis moest ik er meteen aan beginnen aangezien ik diezelfde dag nog foto’s moest maken en dat moest voor zonsondergang. Ik begon gelijk met de wortelen te koken aangezien ik ze na het koken eerst wou laten afkoelen zodat ze minder vochtig zouden zijn vooraleer ik ze moest pureren. Al bij al maakte ik de foto’s net iets voor zonsondergang, daarom dat de foto’s korreliger zijn vanwege een gebrek aan licht als ik had gewild.

Daarna kwam het inzend gedeelte wat vrij stroef verliep omdat de server geen grote foto’s aanvaardde, waardoor de site vastliep en ik de inzending moest herhalen.

Tarteamoi

Een aantal weken later kreeg ik de mail dat ik niet was uitgekozen om het recept voor een jury te maken, wat wel jammer is hoewel ik daar geen tijd voor zou hebben gehad. Daarboven had ik de wedstrijd nooit kunnen winnen omdat deze in de finale gedeeltelijk aan de hand van facebook likes gekozen wordt (en ik niet zoveel FB-friends heb).

Het is wel een leuke ervaring geweest. De spanning van ‘wat als’ en de voorbereiding en eigenlijke bereiding van de taart maken. Wie weet is het wel voor herhaling vatbaar.

Het recept voor de veganistische worteltaart is HIER te vinden.

Veganistische worteltaart (3)

4 gedachtes over “Wedstrijdinzending Tarte à moi

 1. My Linh zegt:

  Jammer dat je ‘m niet geworden bent, maar in mijn ogen toch een winnaar: een ervaring rijker. De taart ziet er lekker uit. Ik ben dol op worteltaart! Jammer dat cream cheese frosting niet vegan is, want dat is echt mijn guilty pleasure.

  Like

  • Jasmine zegt:

   Awh dankje 🙂 Het stugge is dan dat een andere worteltaart wel heeft gewonnen (pre-selectie van drie) maar dat is geen veganistische en waarschijnlijk commerciëler en goedkoper om te maken/vers te houden. Wie weet komt Alpro er binnenkort eentje uitbrengen 😀 Zou het eens moeten proberen met hun plattekaas alternatief Alpro Go on.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s