Vegan Oats & Apple Sauce Muffins

IMG_20170406_211803IMG_20170406_211829

Wat doe je met een overschot aan applemoes? Inderdaad, daar bak je iets mee. Eerstenkeus is voor mij appelmoes pancakes maar voor de verandering maakte ik nog eens appelmoes muffins. Als basis gebruikte ik een recept van Dine& Dish en deze paste ik aan zodat de muffins veganistisch uit de oven zouden komen.

De melk werd ingewisseld voor havermelk, wat een zachte smaak heeft, het ei door een gepureerde banaan en de walnoten door zonnebloempitten. De rest van het recept is hetzelfde gebleven: voedzame appelmoes muffins met havervlokken en havermelk met een nutty bite van zonnebloempitten.

IMG_20170406_211855


Veganistische haver & appelmoes muffins

Ingrediënten

260 g appelmoes
115 ml plantaardige melk
50 g of 2 el harde kokosolie
1 banaan gepureerd
120 g havervlokken
170 g zelfrijzende bloem
80 g zonnebloempitten
60 g bruine suiker
1 tl bakpoeder
¾ tl baksoda
1 tl kaneelpoeder
½ tl zout

Topping:
30 g havervlokken
1 el bruine suiker

In een kom combineer alle droge ingrediënten: havervlokken, zelfrijzende bloem, zonnebloempitten, bruine suiker, bakpoeder, baksoda, kaneelpoeder en zout. Smelt de kokosolie. Combineer in een andere kom alle vochtige ingrediënten: appelmoes, plantaardige melk, kokosolie en banaan. Mix de vochtige bij de droge ingrediënten en roer snel tot je een homogeen mengsel krijgt. Verdeel het beslag in siliconen muffin vormen of een ingevet bakblik. Voor de topping mix de havervlokken met de bruine suiker en strooi deze mengeling bovenop de muffins voordat ze de oven ingaan. Bak in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 16 minuten.

Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s