Full day of eating VEGAN

Een gehele dag enkel veganistisch eten? Geen, vlees, vis, eieren, melk of afgeleiden daarvan. Sommige kunnen zich er niets bij voorstellen terwijl anderen het al jaren doen. De afgelopen maanden van 2017 heb ik een aantal veganistische maaltijden gemaakt, voldoende om een vier dagen lang helemaal veganistisch te eten van ochtend tot en met avond.

Breakfast

Een gezonde maaltijd s’ochtends om de dag goed te beginnen met fruit bij het ontbijt. Appelmoes pancakes met banaan en ahornsiroop misschien of eerder zelfgebakken broodjes met jam. Liever traditioneel havermout gemaakt met sojamelk dan met wat appelschijfjes en noten of plantaardige yoghurt met partjes mandarijn.

Lunch

Toevallig komt er in elke lunch maaltijd avocado. Een boterham met avocado en sesamzaad of eerder banaan met cacao nibs. Liever een meergranen wraps met gekruide tomaat en avocado of een gegrilde sandwich met komkommer, tomaat en avocado met wat plantaardige yoghurt erbij waar appel in zit. Kun je niet tegen gluten dan is de salade met tomaat en uiteraard avocado eerder voor jou.

Entree

Als entree heb ik enkel soepen. Huisgemaakte soepen weliswaar. Broccoli, bloemkool, wortel-aardappel of groentesoep. Enkel de groenten, bouillonblikje en water. Niet veel vetten maar boordevol aan groenten.

Dinner

Avocado is niet enkel voor lunch maar kan zeker ook voor het avondmaal. Bijvoorbeeld rijst met bloemkool en avocado. Waar je zeker aan moet denken zijn kruiden te gebruiken, kruiden maken een gerecht zoveel beter. Ook een gerecht met rijst maar dan langkorrelrijst met exotische vruchten en zoetzure saus. Probeer eens een andere zetmeelbron als couscous en maak er gelijk een tajine van met tomaat, wortel en ui of een bruine bonen salade met heel veel verse groenten.

Dessert

Als dessert heb ik eerder de on gezonde varianten als gezonde, maar daarom niet minder lekker. Een zelfgekookte rijstepudding op basis van sojamelk of een zelfgebakken bananenbrood of brownies. Om het af te sluiten nog een koekje gemaakt met sojaboter, cacaopoeder en hazelnoot.

Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s