Vegan Bananenbrood

IMG_20170627_092124IMG_20170627_092006IMG_20170627_092016

Een zachte, vochtige, zoete bananenbrood dat geweldig smaakt en snel te maken is! Het recept dat ik normaal gebruik voor bananenbrood is goed, maar omdat ik graag nieuwe dingen probeer googelde ik naar veganistisch bananenbrood dat een andere samenstelling had. Zo kwam ik uit op het bananenbrood van Ohsheglows. Grappig genoeg moest ik bij de eerste hap meteen denken aan het lekkere bananenbrood dat ik had gegeten in Hawaï (dat werd verkocht aan de kant van de weg).

Dit gebak is ontstaan uit de nood om de bananen die in huis lagen te verwerken. Vanwege het warme weer krijgen we hier in huis snel last van fruitvliegjes, enorm irritante fruitvliegjes. Hetgeen wat zij het liefste eten, zijn uiteraard bananen.

Het recept heb ik vrijwel tot de letter gevolgd. Ik gebruikte vier rijpe bananen die ik met een vork tot moes heb geplet en sojamelk als plantaardige melk. De veranderingen in ingrediënten waren gewone suiker in de plaats van kokosbloesemsuiker en gewone tarwebloem in de plaats van speltbloem. Het verrassende aan het recept is het gebruik van haver en ahornsiroop maar het heeft zeker een rol in dit gebak. De eieren zijn vervangen door een flax-seed egg, waarbij gebroken lijnzaad samen met water wordt toegevoegd aan het recept. Het bananenbrood heb ik 55 minuten lang gebakken.

Het volledige recept is terug te vinden op Ohsheglows.


Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s