Chocolate Coconut Cake

Chocolate Coconut cakeChocolate Coconut cake2

Een heerlijke luchtige chocolade cake met een subtiele kokosnoot smaak! Op vraag van mijn vriend, die enorm houdt van deze ingrediënten combinatie, bakten we een cake die zowel chocolade als kokosnoot bevat. Na wat googlen kwam ik terecht op het recept van Ohmyfoodness. Het enige wat ik heb aangepast aan het al goede recept zijn de hoeveelheden van chocolade en kokos. Gelukkig had ik voldoende geraspte kokos in huis aangezien die bij Holland& Barrett aan zo’n lage prijs was.

Chocolate Coconut cake1


Chocolade-kokos cake

Ingrediënten

60 g geraspte kokos
150 g zelfrijzende bloem
30 g rauwe cacao poeder
150 g poedersuiker
150 ml kokosmelk
150 g zachte boter
2 eieren

In een grote kom meng alle droge ingrediënten: zelfrijzende bloem, geraspte kokos, cacao poeder en poedersuiker. Meng in een andere kom de natte ingrediënten: kokosmelk, boter en eieren. Voeg de inhoud van de natte ingrediënten toe aan de droge mix en roer tot je een geheel krijgt, maar niet te lang. Giet het beslag in een ingevet en bebloemd cakeblik. Bak de cake in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 50 minuten.


Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s