Suikervrije vezelkoekjes

IMG_20170503_193524

Suikervrije koekjes die vezelrijk en zeer licht zijn.  Het nadelige van graag te bakken is dat als je op het internet bakrecepten tegenkomt je heel veel gaat bewaren om ooit eens te bakken en je een grote bibliotheek creëert. Dit is een oud-Nederlands recept dat ik vond op een verloren Albert Heijn pagina. Het bevat geen toegevoegde suiker in de korrelvorm maar wel fruitsuikers van appelsiroop. Vervang de appelsiroop niet door een andere vloeibare siroop omdat het recept de vastheid nodig heeft van een siroop die in een pot komt (je kunt wel voor perensiroop kiezen). Het deeg hoeft niet gekoeld te worden, maar kunnen meteen de oven in. In mijn opinie zijn het uitstekende digestieve kruidige koekjes die kunnen helpen als je last heb van constipatie.

IMG_20170503_193754


Suikervrije vezelkoeken

Ingrediënten

100 g zelfrijzende bloem
100 g volkoren tarwebloem
50 g havervlokken
2 tl kaneel
1 tl koekkruiden
125 g zachte boter
50 g appelsiroop

Mix alle droge ingrediënten in een kom. Je kunt ervoor kiezen om de havervlokken eerst te malen of ze in hele vorm te gebruiken – in gemalen vorm nemen de vlokken makkelijker vocht op. Meng de droge ingrediënten met de zachte boter en de appelsiroop. Vorm kleine bolletjes van het deeg, druk deze lichtjes plat en plaats ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de koeken in een voorverwarmde oven van 210°C gedurende 15 minuten.


Smakelijk

4 gedachtes over “Suikervrije vezelkoekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s