Rice Krispies Treats

IMG_20170726_144753

IMG_20170726_144636

Een zoete maar lichte snack van gepofte rijstkorrels waar je meer van gaat willen eten. Aan de hand van Countryliving’s Brown Butter Crispy Treats maakte ik deze simpele snack die enorm snel te maken is. Na de hoeveelheden te hebben gehalveerd (aangezien die voor teveel snacks zou zorgen), gebruikte ik een volledige zak marshmallows die ik nog had liggen. Kijk wel uit met de gesmolten marshmallows-boter mengsel, want deze is zeer heet. Trouwens, er bestaan ook gepofte rijstkorrels die glutenvrij zijn (zoals gepofte rijst van Smaakt AH) en geen gerstemoutaroma bevatten (zoals Rice Krispies en Rice Krisps van Colruyt)

IMG_20170726_144557


Gepofte rijst snack

Ingrediënten
200 g rice krispies
45 g boter
220 g marshmallows

Smelt de boter in een sauspan tot deze gesmolten is. Haal de pan van het vuur, voeg de marshmallows toe en roer om de warmte te verspreiden. Als de marshmallows niet volledig smelten door de overblijvende warmte, plaats de pan dan terug op een laag vuur en blijf vooral roeren. Eenmaal het gesmolten is, voeg de gepofte rijst toe en meng. Verdeel het mengsel in een ingevet bakblik met een laag opstaande rand, zoals een brownie bakvorm, en druk deze plat. Laat het overnacht in de koelkast stevig worden. Eenmaal stevig, snijd het in kleinere stukken.

Smakelijk

6 gedachtes over “Rice Krispies Treats

  1. My Linh zegt:

    Geloof het of niet, ik heb nog NOOIT rice krispies gegeten. Ik zie ze zo vaak voorbij komen op andere blogs. Misschien een domme vraag, maar in welke “sectie” staan de rice krispies? Ontbijt?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s