Vegan French Toast

vegan Wentelteefjes (1)

Wentelteefjes op zijn groenst. Deze wentelteefjes bevatten geen eieren of melk, maar zijn volledig diervriendelijk. De smaak van dit ontbijt is dan ook anders als die van ouderwetse wentelteefjes en de textuur is iets droger.

Met het recept van De Groene Meisjes als handleiding maakte ik in een handomdraai simpelweg vegan wentelteefjes met kaneel. Als je het nog iets zoeter wilt, probeer dan zeker eens om er banaan en ahornsiroop bij te eten in plaats van tafelsuiker.
vegan Wentelteefjes (2)

Ingrediënten
3 sneden volkoren brood
1 cup/250 ml sojamelk
1 el ahornsiroop
2 el bloem
1 tl kaneel
1 tl oranjebloesemwater
zonnebloemolie om de pan mee in te vetten

Meng alle ingrediënten in een diep bord of platte schaal. Week één voor één de sneden brood in het mengsel en warm ondertussen de pan op. Haal de snede brood uit het mengsel en bak deze langs beide kanten in de ingevette pan.

Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s