Choco-coconut Cookie Cake

Birthday Cookie Chocolate Coconut Cake (1)

Een drie-lagen machtige chocolade kokoscake met donkere chocolade en kokosroom en ter decoratie kokos anzac biscuits en getoaste noten! Twee maanden geleden was het mijn verjaardag en om dat te vieren, houd ik altijd een groot bakproject. Dit jaar was het lastig omdat ik nou eenmaal houd van chocolade en noten, maar ik wou niet prak hetzelfde als vorig jaar bakken. Na wat brainstormen met een vriendin kwamen we bij deze creatie.

Birthday Cookie Chocolate Coconut Cake (1)

De cake is compleet veganistisch, vrij van soja en een complete chocolade overdosis. Hoewel het er indrukwekkend uitziet, is het simpel om te maken met uitzondering van de kokosroom die niet stijf genoeg wou worden. Waarschijnlijk ligt het aan het blik kokosmelk dat ik had gebruikt, maar ik heb er een heleboel verdikkingsmiddelen aan toe moeten voegen zoals kokosbloem, maïszetmeel en poedersuiker.

Dit recept geldt enkel voor het cake gedeelte omdat ik niet zeker ben over de kokosroom. Voor een goed kokosroom recept verwijs ik je graag door naar deze ‘How to: Vegan Kokos slagroom‘ van Linh’sfoodspot. Mijn room heb ik in drie keer gebruikt in de cake: twee keer tussen een cakelaag en een dikke laag langs de buitenkant. Het recept voor de anzac biscuits is eerder deze week al gepubliceerd en dat kun je hier terugvinden.

Birthday Cookie Chocolate Coconut Cake (2)bdr

Choco-coconut Cookie Cake

Ingrediënten

185 g zelfrijzende bloem
30 g cacao poeder
50 g veganistische chocolade
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
100 g gerafineerde suiker
50 g bruine basterdsuiker
100 g zonnebloemolie
1 tl vanille extract
1 el witte wijnazijn
290 ml kokosnootwater
50 g geraspte kokosnoot

In mengkom, combineer alle droge ingrediënten en combineer in een andere kom alle natte ingrediënten. Voeg al roerend alle droge ingrediënten toe aan het natte mengsel. Gebruik een cakeblik met een doorsnede van 16 cm. Giet het cakebeslag in een ingevet bakblik (je kunt zonnebloemolie gebruiken en erna een laagje cacao poeder) en bak gedurende 35à40 minuten op 180°C in de oven.

Laat de cake volledig afkoelen en maak ondertussen de kokosroom, bak de koekjes en toast de noten. Snijd de cake horizontaal in drie gelijke delen. Smeer tussen elke cakelaag laag kokosroom. Bouw de cake terug op en smeer langs de buitenkant de overige kokosroom tot je cake een mooi, egaal wit uitzicht krijgt. Decoreer de cake met de koekjes en noten, eventueel door deze te halveren of in kleinere stukken te snijden.

Smakelijk

Birthday Cookie Chocolate Coconut Cake (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s