Zelfgemaakte Tomatensaus

bty

Zelf je tomatensaus maken van verse tomaten voor je pasta, pizza of andere. Hoewel een blik tomatenblokjes wel zo snel is, vermijd je door zelf je saus te maken toevoegingen  als zout, suiker of olie die vaak in winkelvarianten zitten. De gezondere tomatensaus is makkelijk te maken en aan te passen aan je persoonlijke smaakvoorkeur.

Het recept vraagt om tomaten zonder schil, want anders vind je zelfs na het mixen nog tomatenvellen terug in je saus. Om de schil van een tomaat eraf te krijgen, bestaan er verschillende technieken. Eentje ervan is om een kruis te maken in de bovenkant van de tomaat en deze dan in een heet waterbad te brengen. Een ander is om de tomaat gewoonweg met een aardappelschiller te schillen. Ik gebruik de laatste techniek, deze is minder nauwkeurig maar wel het snelst voor kleine hoeveelheden en de schillen verwerk ik dan nog in andere gerechten.

bty


Tomatensaus

Ingrediënten

2 uien
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
1 blik geconcentreerde ongezoet en ongezouten tomatenpasta
7 rijpe tomaten
Kruiden naar smaak
Pepper
Cayennepoeder
Oregano
Tabasco

Haal de schil van de tomaten en snijd ze in stukken. Snijd de uien en knoflook in grove stukken. Verhit een sauspan en voeg er een eetlepel olijfolie aan toe.  Bak kort de kruiden in de pan en voeg er dan de tomatenpasta aan toe. Doe de gesneden tomaten erbij en laat het geheel koken op een laag vuur gedurende 20 minuten. Mix de saus tot het glad is.

Voeg naar smaak nog andere kruiden als basilicum, rozemarijn of chili aan toe. Vind je het toch echt te zuur, dan kun je suiker erin verwerken maar dat maakt het natuurlijk wel minder gezond.

Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s