Vegan Citrus Maanzaadmuffins

dav

Citrus maandzaadmuffins met een zachte smaak en een zoet glazuur. Cooking from the pantry, of eerder bakken vanuit de voorraad. Onlangs heb ik mijn voorraadkastje opgeruimd en daar vond ik nog een zakje maanzaad terug. De maanzaad had ik ooit eens gekocht om mijn eigen Starbucks Skinny Lemon and Poppyseed Muffins te maken. Na dat experiment is het in de vergetelheid geraakt.

Nu heb ik de witte maanzaad gebruikt om deze citrus poppyseed muffins met suikerglazuur te creëren. Eigenlijk vroeg het recept om citroenzest, maar uiteraard had ik die nou net niet in huis echter had ik wel mandarijnen. Dat behoort toch beide tot de citrusfamilie. Een mandarijnenschil is wel dunner en moeilijker om te raspen als een citroenschil. Deze veganistische muffins zijn eigenlijk vrij natuurlijk van smaak en hebben een interessante textuur vanwege de maanzaad. Daarbovenop maakt het glazuur het allemaal ietsje zoeter.

dav


Vegan Citrus Maanzaadmuffins

Ingrediënten

280 g zelfrijzende bloem
3,5 tl bakpoeder
1 tl zout
120 g rietsuiker
2 el maanzaad
250 ml sojamelk
6 el zonnebloemolie
1,5 el witte wijnazijn
Zest van 2 mandarijnen

Combineer in een mengkom alle droge ingrediënten en in een andere kom alle natte ingrediënten. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en mix tot het een glad beslag wordt, maar mix niet te lang. Verdeel het beslag over de muffin vormen en bak deze in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 22 minuten of tot ze gaar zijn.

Voor het glazuur vomineer je 100 g poedersuiker met 1 theelepel vanille extract en 3-4 eetlepels en meng zodat er geen kloners meer zijn. De kleur moet nog steeds wit zijn, niet doorzichtig. Dip of smeer het glazuur over de muffins.

dav

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s