Vegan Spring Rolls

vegan-spring-rolls-1

Veganistische loempia’s met  een kleurrijke groentemix en gemarineerde tofoe. Op Chinees Nieuwjaar heb ik het rijstpapier weer eens onder het stof vandaan gehaald (laatste gebruik was april vorig jaar). Hoewel we voldoende gerechten hadden voor de avond, wou ik graag mijn handigheid in het rollen nogmaals op de som nemen. Het resultaat: gezonde loempia’s die een ware IG hit waren.

Deze loempia’s maken het nogmaals duidelijk dat gezond veganistisch eten niet duur hoeft te zijn. Merendeels van de producten komen uit de Appie, behalve de rijstvellen die ik uit een Aziatische toko vandaan heb gehaald. Toentertijd
gold er 25% korting bovenop de prijs van €1,79 voor biologisch tofu naturel (375g), tofu is een bekende eiwitrijke vleesvervanger, en de salademix (300g) wordt verkocht aan de vaste prijs van €1,00. Ik neem aan dat de rijstpapiervellen niet meer als €1,50 hebben gekost, want de exacte prijs weet ik niet meer. Dit zou inhouden dat elke loempia van de totale tien zon’n 43 eurocent heeft gekost.

vegan-spring-rolls-2


Vegan Spring Rolls

Ingredienten

Rijstpapier
Groentemix
Tofu
Sojasaus
Peper

Laat de tofu grondig uitlekken. Dep de tofu droog en marineer deze met de sojasaus en peper in een kom. Sauteer de tofu in een pan en plaats het daarna opzij om af te laten koelen.

Voor 1 loempia
Giet warm water in een grote kom en week er een rijstvel in tot deze een gelstructuur krijgt. Haal het rijstvel uit het water en spreid deze uit op een werkvlak. Leg centraal op het rijstvel wat groentemix en tofu. Rol de loempia op.

Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s