Preisoep

davdav

Een stomende kom preisoep op een regenachtige dag. Hartstikke gezond, vullend en bovenal lekker. Onlangs vond ik 5 preien die niet te lang meer bijgehouden moesten worden. Met dat tijdslimiet in gedachten belandde ik op het idee om preisoep te koken. Een soep die ik nog niet eerder had gemaakt. Ter inspiratie gebruikte ik het recept van Libelle voor preisoep met aardappel. Hoewel de technieken gebruikt voor standaardsoep niet dikwijls verandert, veranderen de bijpassende kruiden vaak wel. Voor mijn soep gebruikte ik een prei meer en een ui minder aangezien het beide Allium groenten zijn (tot dezelfde familie van groenten behoren) en een blaadje laurier extra.

Ook voeg ik niet graag meer zout toe aan mijn soepen als een bouillonblokje al aanbrengt, dus ik heb enkel nog gekruid met peper. Daarnaast heb ik niet meer als een eetlepel olijfolie gebruikt, want meer is naar mijn gevoel niet nodig. Met andere woorden, het is een gezonde soep.

dav


Preisoep

Ingrediënten

5 preien
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 bouillonblokje op 1 liter ong. 800 ml water
2 aardappels, geschild en in stukken gesneden
2 laurierblaadjes
1 takje/el tijm
peper
1 el olijfolie

Snijd het groene loof en de wortels van de preien af, was het wit van de prei en snijd het in ringen.
Pel de ui en knoflook, snijd de ui in grove stukken en kneus de knoflooktenen.
In een soeppan met olijfolie, stoof de prei en de ui en de knoflook.
Blus met de groentebouillon en voeg de aardappel, laurier en tijm toe.
Kook het geheel 20 minuten of tot de aardappel geheel gaar is.
Haal de laurier uit de soep, mix de soep en breng de soep op smaak met peper.


Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s