Oven Roasted Vegetables

dav

Tijdens mijn zoektocht naar inspiratie voor het avondeten stuitte ik op het recept van Myrecipes voor Oven-roasted Potatoes and Carrots with Thyme. Aardappelen en wortels uit de oven gekruid met tijm. Ik wist niet dat tijm zo goed past bij groenten. Vooral bij aardappels vind ik het perfect, waarschijnlijk zou rozemarijn er ook bijpassen. Dat is voor de volgende keer.

Het is eigenlijk eerder een techniek als een recept, maar het is zeker een nieuwe techniek voor mij. Ik bak veel vaker dan dat ik iets kook dus oven geroosterde groenten is al een stap verder als gewoon koken. Ik kwam erachter dat de smaak van de groenten van oven geroosterde groenten goed naar voren komt. Het is wel milieu-belastender, hoewel ik de oven zelden voor maar één ding gebruik (meestal maak ik een twee-of drietal recepten waar de oven voor nodig is).

Ik heb het recept grotendeels gevolgd zoals het hoort, enkel de boter heb ik weggelaten en ik heb maar 2 eetlepels olijfolie gebruikt. De groenten hebben niet meer olie nodig. Zorg er gewoon voor dat je zeker de groenten husselt om de olie te verdelen.

bdr


Oven geroosterde groenten

Ingrediënten

6 aardappels, schoongemaakt en in stukken gesneden
6 wortels, geschild en in de lengte in kwarten gesneden
2 el olijfolie
1/2 tl zeezout
1/2 tl zwarte peper
2 el tijm

Kook de aardappelen in een pan met water tot ze bijna prikgaar zijn, ongeveer 5 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
Giet de aardappels af en verdeel deze in een ovenschaal tezamen met de wortels. Voeg de olijfolie toe en verdeel deze met de hand zodat alle groenten bedekt zijn. Kruid de groenten en verdeel nogmaals.
Bak de groenten in de oven gedurende 20 minuten of tot de wortels gaar zijn.
Serveer de groenten terwijl ze nog warm zijn.


Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s