Vegan Cinnamon Rolls

dav

Een rijkgevuld kaneelrolletje met de perfecte hoeveelheid bruine suiker en lekker veel kaneel. Cinnamon rolls of cinnamon buns zijn broodjes met een suiker en kaneelmengsel ingerold. Het is perfect voor bij de thee ookal is het een best een hele hap.

Het zijn naar mijn mening de beste zelfgemaakte kaneelrollen die ik heb gemaakt en dat allemaal met behulp van het recept van Ilovegan voor ‘perfect vegan cinnamon bunsperfect vegan cinnamon buns‘. De zachte kaneelrollen zijn compleet veganistisch. De boter is vervangen door kokosolie en de melk door sojamelk.
Het originele recept maakt gebruik van noten en rozijnen maar die heb ik eruit gelaten. Hetzelfde geldt voor de suikersiroop en het glazuur (vanwege de calorieën en overdosis aan zoet) met uitzondering voor één, zodat ik de total picture eens kon ervaren, en de suikersiroop is echt een aanrader.

Het enige wat nog beter kan is de oventijd. Mijn kaneelrollen kwamen er iets te pips uit de oven en op het randje van gaar. De reden is waarschijnlijk omdat mijn kaneelrollen zo groot waren. Hierdoor waren de voorgeschreven 40 minuten te weinig en zou 48 minuten beter geweest zijn. Een andere reden kan zijn dat ik de kaneelrollen niet overnacht heb laten rijzen (voor de tweede rijs), maar dit wil ik volgende keer zeker uitproberen.

dav

De rechten van het recept gaan geheel uit naar Ilovevegan, maar ik heb voor het gemak alle hoeveelheden omgezet in grammen zodat ik het zelf makkelijker kan maken. Ook heb ik meer vulling gemaakt omdat ik te weinig had om het gehele deeg te bestrijken. Mijn vulling was haast een suikerpasta, zo dik.

dav

dav


Veganistische kaneelrolletjes

Ingrediënten

Deeg
160 ml water
90 ml sojamelk
90 g suiker
1 zakje gedroogde gist
¼ tl zout
70 g kokosolie, gewogen hard
420 g bloem

Vulling
35 g kokosolie, gewogen hard
1 el kaneel
70 g suiker

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen in een mengkom. Gebruik een mixer met deeghaken om alles te mengen gedurende 6-8 minuten tot het deeg elastisch is. Bestrijk de deegbal met een dunne laag zonnebloemolie, plaats het in een een grote schaal en bedek het met een vochtige doek. De eerste rijs is minstens een uur lang op kamertemperatuur tot het deeg verdubbeld is in grote. Maak ondertussen de vulling door de kokosolie met de kaneel en suiker te mengen tot het een pasta vormt.

dav

Op een lichte bloembestoven oppervlak, rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 50X40 cm. Bestrijk het met de vulling. Rol het deeg op door vanaf de lange zijde het deeg van je weg te duwen. Plaats de deegrol met de naad naar beneden en snijd het in 8 gelijke delen.

bty

In een ingevette of met bakpapier bekleden ovenschaal, plaats de eerste kaneelrol in het midden en de andere er rond. Bedek de schaal met plasticfolie en een vochtige doek. De tweede rijs duurt minstens een uur of plaats de schaal overnacht in de koelkast

dav

Na de tweede rijs, laat de kaneelrollen terug op kamertemperatuur komen. Bak de kaneelrollen in een voorverwarmde oven van 150°C gedurende 40-48 minuten (afhankelijk van de grootte) of tot ze goudbruin zijn. Bedek halverwege de baktijd de bovenkant van de schaal met een stuk aluminiumfolie zodat de kaneelrollen niet te bruin en hard worden.


Bevat gluten, soja


Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s