Chickpea Tzatsiki Salad

davdav

Een gezonde salade met een huisgemaakte tzatziki saus. Tzatziki is een heerlijk frisse saus met een scherp knoflookkantje. De saus die zijn roots heeft in Griekenland, heb ik gemaakt met soja yoghurt als lactose-vrije substituut voor de standaard volle Griekse yoghurt. Met deze yoghurt ging het prima, maar ik denk dat een Go On proteïn misschien nog net iets beter was geweest omdat die dikker en romiger is. De laag calorische saus is perfect te gebruiken op je groene salades in de plaats van vettigere varianten.

De salade waar ik deze saus voor had gemaakt, was van de simpele en snel in elkaar geflanste soort: knapperige ijsbergsla, groene diepvrieserwten, maïs en kikkererwten. Alle groenten, met uitzondering van de sla, had ik kort geblancheerd zodat ze niet te moeilijk waren om te kunnen verteren.

Zowel de salade als de saus is het lekkerste de tweede dag. De salade omdat deze helemaal was afgekoeld en de saus omdat de knoflook goed was ingetrokken.

davdavdav


Veganistische tzatziki

Ingrediënten

1/2 geschilde komkommer
munt, vers of gedroogd
200 g soja yoghurt
2 tenen knoflook, geperst
zwarte peper

Rasp de komkommer of gebruik een groenten-spiraalsnijder, maar zorg ervoor dat er zo min mogelijk waterige zaadlijsten mee gesneden worden. Met behulp van een zeef, probeer zoveel mogelijk vocht uit de geraspte komkommer te duwen. Breng de komkommer over in een schaal (met deksel) en voeg er de andere ingrediënten aan toe. Laat de tzatziki minstens 2 uur rusten zodat de smaken beter mengen.


Bevat soja


Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s