Ramen Noodles @Umamido

bdrbtydav

Even zin in iets anders, iets zoals een gezonde noodle gerecht in een hartige zelfgemaakte bouillon met groenten en eventueel vlees erbij. Voor lunch bezochten mijn vriend en ik een nieuwe toko van de Umamido restaurantketen. Leuk weetje: Umamido heeft ondertussen zeven locaties in België.

De klein stek is in een modern Japanse stijl ingericht. Het was enorm rustig tijdens de middag, wat blijkbaar niet ongewoon is voor het restaurant maar wel zorgt voor een snelle service (gelukkig is het er ’s avonds een heel stuk drukker). Wat ik zo aangenaam vind aan het menu van Umamido, is dat het niet overweldigend veel opties bevat. Kiezen is al zo moeilijk, zeker als het op onbekender terrein is, dus net voldoende opties zijn meer als genoeg. Je kunt er kiezen uit een zevental ramen opties met tarwe noodles in een slow-cooked bouillon en diverse typische Japanse bijgerechten. Je krijgt trouwens de mogelijkheid om een schort te dragen dat je beschermt en eten doe je er met stokjes en een aziatische lepel

Uiteraard viel mijn beslissing op de enigste vegetarische ramen met als bijgerecht kimchi en als drank een Japanse ramune limonade. Het geinige flesje meteen walvis erop en een grote knikker erin (de knikker zorgt dat er geen bubbels ontsnappen) smaakt naar een minder bruisende Sprite. Mijn vriend koos voor The Chef’s special. Twee verschillende noodle gerechten, maar allebei vonden we de zoute miso-bouillon enorm lekker.

De veggie ramen noodles bevat verse funghi, rode ui, groene erwten, lente-ui en een gedeeltelijk gepocheerd ei. Het allerlekkerste, naast de bouillon, vond ik de zachte tofu – deze is zijdezachte en valt haast uit elkaar! Enige puntje vond ik dat niet alles in de kom dezelfde temperatuur had, maar ik ben niet zeker of dat de bedoeling was of niet. De kimchi was trouwens maar mild pittig en een beetje zuur, wat een heel verfrissend maakte.

Umamido was een aangename verrassing! Van mij mogen er nog meer vegetarische opties komen, maar deze zou ik zeker nog eens kiezen.

♥♥♥♥♡Eten
♥♥♥♥♡Service
♥♥♡♡♡Prijs
♥♥♥♥♡Ervaring

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s