Custard Pudding & Fruit

davdavdavdav

Nood aan een gemakkelijke snack die ook nog eens gezond is?! Ooit al een gedacht aan een potje pudding gemaakt van puddingpoeder als antwoord op je honger. Daarboven kan het gluten- en lactosevrij gemaakt worden en bevat het geen ei. Niets zo makkelijk als eten maken uit een zakje, maar vaak zijn deze erg zout of zit er veel suiker of olie in. Gelukkig is puddingpoeder een uitzondering hierop (ik werk voornamelijk met Imperial pudding).

De ingrediënten die in een zakje puddingpoeder zitten, zijn maïszetmeel, aroma, kleurstoffen: carotenen en riboflavine en dat is alles.
Maïszetmeel wordt gebruikt als dikmiddel, aroma geeft de vanillesmaak en de kleurstoffen zorgen voor de gele kleur van de pudding.

De bereiding is ook niet erg moeilijk, volg gewoon de bereidingswijze vermeld op het pak. Je kunt de pudding maken met gewone koemelk, maar als je het zonder lactose wil, kun je eender welke plantaardige melk gebruiken. Als je wilt afvallen, maak het met magere melk of omgekeerd met volle melk en deels room. Serveer het met fruit, zoals ik hier de pudding heb versierd met kiwi en rode bessen, om het nog gezonder te maken. Daarnaast is puddingpoeder goedkoop en kun je er nog veel andere dingen mee maken als enkel pudding (o.a. crème brûlée, triffle, rijstpap…).

Eet jij graag pudding?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s