Veggie English Breakfast

dav

Stel je voor: je wordt wakker met scheurende honger en je wilt echt een stevig ontbijt om je tanden in te zetten, dan is een Engels ontbijt misschien wel de oplossing!

Een typisch Engels ontbijt bestaat onder meer uit een getoast brood, eieren, spek, (bloed)worst, bonen in tomatensaus, tomaten en soms ook nog champignons en gebakken aardappel. Echter doen wij op deze blog niet mee aan het eten van vlees.

dav

Ik heb het concept van het ontbijt genomen en er een gezondere, vegetarische variant van gemaakt. Het bevat uiteraard geen vettig bewerkt vlees als worst en spek. De witte bonen zijn kidneybonen geworden zonder gesuikerde tomatensaus maar met een hele tomaat, die eventjes ondersteboven in de pan werd gelegd. Vergeet zeker niet je zoutloze kruiden te gebruiken, dat maakt gerechten zoveel beter.
Je kunt het nog een niveau hoger brengen door het toastbrood te vervangen door meergranenbrood en er champignons bij te bakken. Tip: gebruik het overgebleven vet van het gebakken ei voor je groenten).

dav

Deze variant bevat minder vet, suiker en zout als de originele, wat niet wegneemt dat je een Engels ontbijt elke dag kunt eten en je lijn ook behouden (als je het er ook niet elke dag vanaf werkt). Het is snel gemaakt en het stilt sowieso je honger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s