Sunflower Seed Butter

davdavdav

Huisgemaakte biologische zonnebloempit pasta! Een persoonlijk culinair goal van mij was het zelf maken van notenpasta helemaal van scratch. Nouja niet het planten en rapen van de noten scratch, maar het productieproces.

De warm-bruine notenboter is eigenlijk een pittenboter aangezien het gemaakt is van zonnebloempitten maar die term wordt niet echt gebruikt. De smaak is gelijkaardig aan tahini, wat gemaakt is van sesamzaad, enkel is de smaak zwaarder. Het maken van de pasta bestaat uit twee stappen. De eerste stap is het roosteren van de pitten, dit kan onder een grill of in een oven worden gedaan, en de tweede stap is het blenden – een hele tijd blenden.

Om een zo gezond mogelijke pasta te krijgen, is het beter om geen olie toe te voegen maar zonder olie kreeg ik het niet de gewenste smeerbare consistentie. Om de houdbaarheid van de pasta lang te houden wou ik geen water toevoegen, want water zal je product gevoeliger maken aan bederf.

dav


Zonnebloempittenpasta

Ingrediënten

200 g zonnebloempitten
2 el smaakloze plantaardige olie (bv. zonnebloemolie)

Spreid de zonnebloempitten over een bakplaat met siliconenmat of bakpapier. Toast de zonnebloempitten in de oven 10 minuten op 200°C (of onder de grill tot ze er getoast uitzien maar niet verbrand). Haal de pitten uit de oven en gooi ze in je beste/fijnste blende met een S-vormig mes. Blend de pitten tot je een haast boterachtige consistentie krijgt. Voeg de olie eraan toe en blend nogmaals. Bewaar in een luchtdichte container.


Bevat zaden


Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s