Vegan Carrot Cake

davdavdav

Een zoete veganistisch taart met een bite en trouwens mijn favoriete taart om te maken, is worteltaart met zonnebloempitten. Tijdens het eten van een taartstuk zou je niet verwachten dat er wortelen in verborgen zitten en daarnaast vult het ook nog eens goed. De taart is lactosevrij, ei-vrij en vrij van soja en noten.  Re-upload met aanpassingen.

De worteltaart is geïnspireerd op het worteltaart recept van Linda McCartney en de rest is vooral veel trial& error.  Zo verdwenen de eieren en de verse kaas voor bakpoeder en banaan waardoor het geschikt werd voor veganisten en werden de walnoten en kokosnoot ingewisseld voor zonnebloempitten om het notenvrij, minder calorierijk en goedkoper te maken. Andere veranderingen die plaatsvonden waren: 20 ml minder zonnebloemolie. Als je toch liever een glazuur hebt, dat is zeker iets wat de taart helemaal afmaakt maar ook zwaarder, dan kun je een veganistische dikke yoghurt gebruiken en daar poedersuiker doorheen roeren.

davdav


Worteltaart met zonnebloempitten

Ingrediënten

250 g zelfrijzende bloem
250 g bruine basterdsuiker
3 tl bakpoeder
4 tl kaneel
150 ml zonnebloemolie
2 el water
1 geprakte banaan
2 tl vanille extract
500 g gekookte gepureerde wortelen (uitgelekt)
175 g zonnebloempitten (gemalen)

Meng in een grote mengkom de droge ingrediënten waaronder de bloem, de basterdsuiker, bakpoeder, kaneel en zonnebloempitten. Meng in een andere kom de natte ingrediënten als zonnebloemolie, water, banaan, vanille extract en wortelen. Mix de droge met de natte ingrediënten tot een geheel. Giet het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm en plaats in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 70 minuten.


Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s