Griekse Pastasalade

dav

De temperaturen rijzen de pan uit en wat dan enorm handig is, is een makkelijke salade die perfect koud gegeten kan worden. De penne pastasalade kan ruim van tevoren gemaakt worden (de pasta kan al voor de middaghitte gekookt worden) en bewaar het in de koelkast. Het lekkerste is als je verse tomaten gebruikt maar zongedroogde tomaten heeft ook wel wat, voor de rest wordt de salade aangevuld met feta en olijven. Wat er zeker ook bij past is een bladgroente zoals waterkers, spinazie of rucola.

De salade is gemaakt met volkoren pasta omdat deze meer vezels bevat wat het net iets gezonder maakt. Ook bevat het weinig vet, naast de twee eetlepel olijfolie, en als je dit zo wilt houden dan moet je zeker verse olijven of olijven op water kiezen in de plaats van olijven op olie.

dav

dav


Griekse pastasalade

Ingrediënten

250 g penne pasta
240 g olijven
200 g feta
3 tomaten
2 el olijfolie
zwarte peper
Provenciaalse kruiden

Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Hierna, plaats opzij en en laat afkoelen. Snijd de olijven in kwartjes, de tomaten en feta in blokjes. Breng alles samen in een schaal, voeg de olijfolie toe en meng. Kruid af naar smaak.


Bevat lactose, gluten


Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s