Sweet Apricot Couscous

dav

Met prachtig weer ben je liever overal elders dan achter een warme stoof. Een ideale snel-snel salade als je geen zin hebt om te koken is een couscous salade. Het graan hoeft niet gekookt te worden want het wordt best bereid met al gekookt water (miniem verschil dat je veel tijd bespaart) wat uit de waterkoker of magnetron kan komen. Het makkelijke aan een couscous salade is dat je de couscous enkel met heet water moet overgieten en terwijl je deze laat rusten kun je de toppings voor de salade maken. Je kunt het zo simpel of zo rijk maken als je wil, er zijn echt eindeloos veel keuzes.

dav


Zoete abrikozen couscoussalade

Ingrediënten

200 g couscous
220 ml gekookt water
50 g rozijnen
135 g abrikozen
1 ui
2 el olijfolie

In een grote kom, giet gekookt water over de couscous. Zet opzij en laat 15-20 minuten rusten. Ondertussen, snijd de abrikozen in partjes, snijd en bak de ui en wel de rozijnen. Roer de couscous om en voeg de abrikozen, rozijnen en olijfolie toe.

Serveertip: Ook lekker met doperwten, geitenkaas, verse munt


Bevat gluten


Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s