Healthy Chocolate Truffles

davdavdavdav

Iets vreemd maar fantastisch tegelijkertijd, glutenvrije en veganistishce chocolade truffels gemaakt van aardappelpuree. Restjes aardappelpuree in combinatie met pure chocolade om een lekker tussendoortje te maken. De chocolade traktatie is gezonder als een doorsnee truffel en niet te zoet waardoor je ook niet schuldig voelt. Het idee vond ik terug op @dessertfortwo.

Aangezien het een impulsief experiment was, heb ik niets gewogen of gemeten, maar je moet zeker voldoende chocolade toevoegen. Het risico van te weinig chocolade is dat de puree niet aan elkaar blijft plakken en je geen truffels kunt vormen. Je behoudt meer van het echte truffel effect als je ze niet te groot vormt (kleiner als degene die ik heb gemaakt). Nog een belangrijke criteria is dat je aardappelpuree gebruikt waar geen olie of kruiden aan toegevoegd is, met uitzondering van zeezout misschien.

dav


Gezonde chocoladetruffels

Ingrediënten

Lactosevrije zwarte chocolade
Koude gekookte aardappels
Ongezoete cacaopoeder
Gedroogde kokosrasp

Smelt de chocolade en zet opzij om af te koelen. Pureer ondertussen de aardappels. Voeg de aardappelpuree toe aan de gesmolten chocolade tot je de gewenste verhouding krijgt. Vorm de truffels met je handen door te rollen tussen je handpalmen. Rol hierna de truffels door cacaopoeder of kokosrasp.
De truffels kunnen maximum 3 dagen worden bewaard in een afgesloten bewaardoos.


Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s