Vegan Waffles

dav

dav

Eindelijk zijn deze veganistische wafels werkelijkheid geworden! In mijn lange lijst van recepten die ik graag eens wil proberen, stond deze van raquel.m.smith voor veganistische wafels. Het enige verschil is dat deze geheel veganistisch zijn en dus ook geen honing bevatten maar in de plaats daarvan ahornsiroop en de veganistische boter werd kokosolie, wat waarschijnlijk de grootste invloed op de kleur heeft gehad.

De wafels proeven gezond en hebben een aangename textuur, vanwege de mix van bloem: maïsmeel, zelfrijzend bakmeel en volkoren tarwebloem. Ook het lijnzaad-ei geeft het mengsel de mogelijkheid om samen te hechten. Het is geen typische wafelsmaak en het uitzicht is overduidelijk verschillend, waardoor de wafels eerder op pancakes lijken als op wafels.

dav


Veganistische wafels

Ingrediënten

2 el gemalen lijnzaad
6 el water
2 1/2 cup plantaardige melk
2 el appelciderazijn
1/4 cup kokosolie
1/4 cup ahornisroop
1 1/2 cups maismeel
3/4 cup zelfrijzend bakmeel
3/4 cup volkoren tarwebloem
1 el bakpoeder
1 tl baksoda
1 tl zout

Combineer de lijnzaad en water voor een lijnzaad-ei, laat dit 10 minuten staan. Combineer de plantaardige melk en appelciderazijn en laat staan om een soort karnemelk te krijgen. In een grote kom, mix de maïsmeel, zelfrijzend bakmeel en volkoren tarwebloem. Giet de ‘karnemelk’, lijnzaad-ei, ahornsiroop en kokosolie bij de droge ingrediënten en roer snel door elkaar. Laat het gedurende 5-10 minuten staan om in te dikken. Bak in het wafelijzer en eet met extra ahornsiroop of andere toppings naar keuze.


Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s