Smaaktest: Spletwafels

davdavdav

Eén van de leukste dingen die ik graag doe als ik ergens anders ben is het ontdekken van lokale specialiteiten. Tijdens mijn citytrip in Veurne vond ik in een drukbezochte bakkerij het volgend gebak: spletwafels. Goudbruine wafels met een laagje vanillecrème tussen. Ik moest het wel proberen!

Spletwafels wijn authentieke streekgebonden wafels van West-Vlaanderen. De ovalen wafels zijn gemaakt met gist en hierna worden ze in twee gespleten, vandaar de naam splet (dialect). De twee extreem dunne lagen wafel worden terug aan elkaar gekleefd met een laagje botercrème.

De zoete, zachte en romige traktatie is heerlijk en hoeft niet eens vergezeld te worden met een drankje. Als je eens in Veurne of elders in West-Vlaanderen bent, probeer zeker deze spletwafels eens te vinden in de bakkerij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s