Vegan Rainbow Muffins

davdavdav

Psychedelische, hippie, kleurrijke muffins vrolijken je leven of alleszins je keuken helemaal op. In een impulsieve bui had ik enorm veel zin in een kleurrijk gebak, dus moest er gebakken worden. De veganistische muffins zijn gemaakt met behulp van het recept voor basis cake zoals gevonden op Zoetrecepten. In de reacties op de site zijn er veel variaties op het recept te vinden, maar ik maakte het ei-vrij met bakpoeder, witte wijnazijn en met 1/2 zonnebloemolie, 1/2 kokosolie en rietsuiker.

De eerste stap was het beslag maken. Aangezien het niets ingewikkeld was, verliep dat redelijk vlot. Hierna heb ik het beslag in vijf gedeeld en aan vier van de vijf een paar druppels kleurstof toegevoegd. Aan de hand van een soort van dip-dye techniek vulde ik de muffinvormen.

Het muffin beslag zorgde voor basic (precies zoals het recept aangaf) zoete muffins met een lichte crispy buitenkant. Het zijn voornamelijk de kleuren die de muffins naar een hoger level tillen. Ik vind ze echt zo leuk geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s